Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak navrátit mramoru lesk?

Keby si nekecal totálne voloviny, nedával si ako bonus kladné pluská, lebo zdôrazňujem, v riti si bol, hovnu rozumieš.

Kyselina citrónová (prášková) po rozrobení s vodou nespôsobí ujmu na mastnom vápenci (mramor) ale vybieli, vyslovene vyžerie z pórov mramora zašlú, v póroch zažratú špinu z ovzdušia, zrážok, minerálnych látok v podobe oxidov železa, horčíka apod.

Proces s pracím práškom v silnom roztoku je možné aplikovať v obrátenom garde, najprv odmastiť mramor silným roztokom pracieho prášku, aby sa zbavil organických nečistôt, následne použiť kyselinu citrónovú zapracovanú vlhkým mopom, utierkou, kartáčom do mramoru. Dôležité je aplikovať kyselinu citrónovú na mramor a nechať vo vlhku pôsobiť min. 30 min. Potom umyť vodou.

Silné kyseliny nad 35%, akou je chlorovodíková, sírová a spol. samozrejme poškodia mramor ak sa nechajú v koncentrovanom pomere dlhodobo pôsobiť. Ale ak sa takouto kyselinou pretrie povrch, následne sa umyje, zriedi vodou, nespôsobí ujmu na mramore.

Lenže tu ide o hĺbkové použitie, vybielenie zašlého mramora na ktoré je ideálne prášková Kyselina citrónová bez rozrušenia, zdrsnenia povrchu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny