Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Snížení napětí u starteru

Nie. Pastorok sa vysunie po závite na hriadeli tak, že zotrvačnosťou jeho otáčky zaostanú za otáčaním hriadeľa a pastorok skĺzne do záberu. Potom (počas štartovania) je pastorok pevne pritlačený prenášaným točivým momentom do krajnej, zasunutej polohy. Po prvom a aj ďalších odpáleniach valca spaľovací motor trhne otáčkami dopredu až tak, že predbehne otáčky štartéra (lebo štartér má masívny rotor a tým aj vysokú zotrvačnosť). To by vytlačilo pastorok zo záberu. Na to je tam tá masívna pružina, aby počas odpálenia valca pastorok stíhal krátkodobo zvýšené otáčky motora. Zároveň slúži aj ako pružná spojka, ktorá ochráni štartér od vibrácií štartujúceho motora.
Problémy, ktoré má majiteľ veterána pri pripojení štartéra na 12V svedčia o opotrebovaní ozubenia. Pastorok aj ozubenie zotrvačníka kam pastorok zapadá sú riešené tak, aby sa dali ľahko vymeniť. Ak sa to prejavuje pri 12V a pri 6V nie, to je vec krátkej doby, že sa to prejaví aj pri 6V.
Ešte dodám, že akékoľvek pokusy so znížením napätia odporom sú nezmyselné, lebo štartér potrebuje veľmi tvrdé napätie priamo z batérie. Zníženie napätia elektronikou zasa tvrdo narazí na priestorové obmedzenie a aj na peňaženku majiteľa.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny