Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plíseň vnitřní příčky v novostavbě

Dobrý den,

obracím se na vás pro radu. Už 4 roky bydlíme v novostavbě, již v loni jsme si všimli, že v rohu obýváku (roh směrem do středu domu) se objedvila vlhkost. Nebylo to ale nic hrozného a tak jsme si mysleli, že možná malá dcera tam vylila trochu vody a ta se vsákla do stěny, protože je to zrovna roh schovaný za neustále otevřenými interiérovými dveřmi, tak jsme to blíže nepozorovali a v létě při malování, byla stěna již suchá.
Letos v zimě se vlhkost vrátila a s ní novinka a to plíseň. Podlahové lišty se vlivem vlhkosti samy odlouply od stěny a tak jsme si všimli, že v rohu je v lité poodlaze díra, zhruba 20 cm hluboká, než narazíme na nějaký podklad.
Poradíte prosím někdo, co s tím? Může se vlkost objevovat právě díky nekvalitně vylité podlaze?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím,podle mého názoru je problém ve stěně v levé části od rohu na fotu.Prosakuje to kousek nad z… poslední
Lubomír 10.12.2021 22:30
Lubomír

Zdravím,podle mého názoru je problém ve stěně v levé části od rohu na fotu.Prosakuje to kousek nad zemí,proto v tom místě je navzlínaná mapa výše než na další stěně.Pokud by to bylo dole,tak by mapy byly téměř ve stejné výši.Zde je mapa nejvýše,tudíž by to mělo být v těchto místech ,ale výše nad zemí,co steče dolů vzlíná již do rovnoměrné výšky okolní stěny.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru