Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teplovzdušný ventilátor se po chvíli vypne

Zdravím, po zapnutí vydrží teplovzdušný ventilátor hřát asi 2 min a pak se vypne (pravděpodobně zasáhne pojistka). Proměřil jsem co se dalo a nikde jsem žádnou chybu neobjevil. Zkusil jsem ventilátor zapnout bez předního krytu a pak i jen s přiloženým krytem s asi 0,5 cm mezerou a fungoval... Takže to asi vypadá na problém s chlazením pomocí lopatek? Máte nějaké tipy co s tím? Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslim,ze tentokrat ma nuda v casti sve rady pravdu.Vetsina ventilatorovych ohrivacu nereaguje na te…
Oldoo 08.12.2021 23:13
Oldoo
Proto,jak jsem uvedl výše,tato topení nejlépe co nejdále od stěn,aby byla dokonalá výměna vzduchu,ne… nový
Lubomír 09.12.2021 10:44
Lubomír
vysát bordel na voštinách a bude klid.. poslední
paul 09.12.2021 15:19
paul

Myslim,ze tentokrat ma nuda v casti sve rady pravdu.Vetsina ventilatorovych ohrivacu nereaguje na teplotu mistnosti,ale na jakousi imaginarni teplotu ,ktera se vytvori okolo termostatu nedokonalym pohybem vzduchu .Termostat sice vypne,ale po ochlazeni telesa zase zapne,porad dokola.Chvili to trva,vypada to jako porucha.Resim to tak,ze zkousim nastaveni termostatu pri kontrole teploty v mistnosti,oznacim a necham kluka pracovat.Nemusim mit pravdu,muze to byt i jinak,ale jeste jsem se nesetkal s tim,ze by podobny pristroj fungoval jinak,lepe,dokonce podle nastaveni!

Proto,jak jsem uvedl výše,tato topení nejlépe co nejdále od stěn,aby byla dokonalá výměna vzduchu,nejlépe střed místnosti,pak je všude rychle stejná teplota.Regulaci jsem nikdy neviděl,že by byla ve stupních celsia,to prostě nejde,termostat je blízko k topnému tělesu jehož tepelná setrvačnost ho ovlivňuje i nějaký čas po vypnutí.Proto se takové věci řeší třeba bezdrátovým termostatem,který máte někde dále v prostoru.Toto bývá alchymie,jsem líhňař,spoustu líhní jsem i před mnoha lety postavil,tak znám vlivy vzdáleností topných těles od snímačů teploty,tam hrají roli desetiny stupňů.
Základem je,aby topné těleso nezářilo teplo na snímač přímo,ale aby také dobře cirkuloval vzduch,takže na umístění teplotního čidla hodně záleží,nesmí ho ovlivnit ani okolní zdroje,jako slunce přes okno.To však již všichni znají,špatně umístěný termostat od domovního topení dělá divy,bytový termostat má uprostřed mezi místnosti na sloupě obloženém dřevem tak,aby na něj nevyzařoval radiátor,ani slunce z oken.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru