Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kterou Fabii si pořídit?

Na krátke trasy, plandajújc sa s jazdami po okreskách s rýchlosťami od 50 do 90km/h, ber menší objem. Benzín. Ideálne je sporadicky, raz do mesiaca v kalendárnom roku na III. stupni motor vytúrovať na rýchlostnej ceste aspoň na 130km/h, aby sa prepálil motor až po "rudou barvu" na výfukovom potrubí spolu s katalyzátorom. Týmto spôsobom motor časom nezlenivie, nebudeš mať doma odparkovanú lemru lemravú.

Pozn.: Na tieto krátke jazdy, cca do 25km, boli a sú ideálne karburátorové, atmosférické motory, lebo netrpeli karboniozáciou sediel, hlavne trysiek. Dali sa bežným dekarbonizačným sprejom nielen klapky karburátora, ale aj sedlá ventilov pri túrovaní motora, vyčistiť:

https://www.123-olej.sk/index.php?route=product/product&product_id=6533

V každom prípade cpi už od novoty do plnej nádrže benzínu po natankovaní, dva vrchnáky modrej gebuziny, tohto aditíva:
VIF super Benzin aditiv 500ml - cca 6€ plechovka. (Podľa jazdy ti vydrží plechovica minimálne pol roka).

VIF priebežne čistí, rozpúšťa sedimenty v celej palivovej sústave, bráni usadzovaniu sajrajtu v potrubí, čerpadle, na ventiloch, sedlách, tryskách.

Pridávať aditívum platí aj pri motorovom oleji, tu sa javí ideálne aditívum s keramickými prímesami nano častíc;
Xeramic Engine Protector 250ml.

Chlapci v dielni Xeramic Engine testovali rozliate na tenkom plechu teplovzdušnou pištoľou 2,2kW pri 900°C, aditívum nemenilo vzhľad, štruktúru, farbu, nedymilo. Po vychladnutí stále mazalo na omak medzi prstami. Až pri acetylénovom horáku pri 2000°C sa začalo odparovať, dymiť.

No a nielen pri novom motore je ideálne ako bonus zvonku na olejový filter pricapiť po obvode štyri obdĺžnikové permanentné, pokovené neodýmové magnety:
https://silnemagnety.sk/magnet/kvader-50x15x5-n38/

magnety zachytia zvnútra filtra na plechu veškerý železný, obrúsený odpad v oleji, na ktorý sa nechytá sito filtra. Neodým je tak silný, že z filtra neodpadne, dokáže svojou silou medzi pólmi magnetu rozmliaždiť, ucvaknúť prst pri neodbornom manipulovaní. Olej s motorom bude fit, čistý, nielen bežnou filtráciou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny