Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce koupelny v paneláku

Obrázok 1 je v úplnom poriadku. Spodná časť omietky je zrejme pozostatok po starom podklade ktorý treba ešte prebrúsiť (vidno tam stopy po pôvodných obkladačkách) po dokončení celej omietky. Tesne pod stropom si majstri pripravili a vyrovnali pás omietky o ktorú budú opierať vyrovnávaciu latu pri vypĺňaní medziľahlého priestoru omietkou. To je známka toho, že to nie sú amatéri.
Obrázok 2. Chýba tam zdanlivo preklad. To sa v takýchto prípadoch ani nerobí. Odhliadnuc od toho, že konštrukcia by mala splniť svoj účel aj bez dodatočného spevnenia, je možné, že tvárnice sú prevŕtané a je tam vložený nejaký oceľový profil (roxor?). Tak malé nerovnosti čo tam sú sa ľahko vyplnia omietkou.
Obrázok 3. Niekto tu už upozornil na chýbajúci montážny otvor k vaňovému sifónu. Ten by ani tak nemusel chýbať, keby si tam mal osadený sifón, čo sa dá rozobrať a zložiť zhora za účelom čistenia (mám taký vo vaničke sprchového kúta). Videl som aj vymurovanie takejto steny a následné presné vyrezanie montážneho otvoru. Tento bod si ešte vyjasni a postráž.
Obrázok 4. Platí to, čo som písal aj bode 2. Takto konštruovaný preklad sa v prípade potreby dá spevniť oceľovými nosníkmi, ktoré sú zabudované do predvŕtaných dier v tvárniciach.
Cenu za túto prestavbu si vyjasni s ľuďmi čo ti to robia. Vyžiadaj si cenovú kalkuláciu s podrobným rozpisom prác a materiálu. Takú mi dal ešte pred začatím prác aj ten najposlednejší montér, čo mi robil nejaké drobné či väčšie práce na inštaláciách v byte a ani som ho o to nemusel žiadať.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny