Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potíže s kotlem

Jestli, to na tý fotce nahoře, to bílý, je to Tvý "kouření" tak to není kouření ale pára. Což by korespondovalo s tím, že když otevřeš dvířka u kotle a sníží se výkon - hoření, přestane se voda více ohřívat a pára už se nevytváří. A pokud je zavřeš a kotel se rozfajruje, opět se voda v kotli počne "vařit" a vytváří se pára, která pak vychází nad nádobou a ta, která zkondenzuje, pak vykapává tou trubkou. A svědčí to zřejmě o tom, že je v systému málo vody a z kotle se do expanzky dostává pára. Pokud by bylo vody dost, respektive byla by expanzka plná, vytékala by z ní, po roztopení, voda.
Na expanzku to má sice nějaký dívný tvar, ale mnohdy (a vypadá to hodně staře a "ubastlováno") se dělaly expanzky z "bárs čeho".
Je to tedy v hezkým bor.elu a jestli tomu moc nerozumíš, pozvi někoho "znalejšího". A pokud by opravdu hrozilo zamrznutí expanzky, je to vo průser.
Ale takto to opravdu spíš vypadá, že je v systému pouze málo vody a za kotlem jde do ní pára. Zkus doplnit do systému vodu tak, aby Ti začala z tý expanzky, resp. z té trubky, vytékat. Pod tu trubku dej lavor a pokud pak zatopíš na vyšší teplotu, voda (která se teplem roztahuje a "nabyde"), tou trubkou přiměřeně vyteče a po poklesu teploty v expanzce klesne. A při dalším zatopení, pokud nebude teplota větší, nebo kotel (systém) nepřehřeješ, už by vytékat neměla. Pokud byly expanzky shora otevřené, dala se voda dplnit kýblem do systému přes ně. U této to zřejmě nejde.
Ještě dej pozor, vzhledem ke stavu jak to vypadá, bylo by rovněž vhodné zkontrolovat, jestli v té expanzce není rez. Může se pak stát, že při schládnutí systému a poklesu (smrštění) vody, se ta rez dostane do vstupní trubky té expanzky a pokud se ta tou rzí zacpe, pak opět hrozí malér, neboť se systém přetlakuje a může praskout cokoliv a někdy hodně nebezpečně. Je to podobné, jako když expanzka zamrzne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny