Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dobíjení rádia

Dobrý den,
jedna hloupá osoba se ptá---
přenosná rádia mají nyní vestavěnou baterii, která se dobíjí kablíkem.
Ten připojený kablík má koncovky snad zvané USB. V návodu je, že se dobíjí přes smartfone.
To nejde ze zásuvky? Nemám toto další zařízení.
Tak jak bych to rádio dobila?
Prosím bez nesrozumitelných vtipů a jednoduše, děkuji !!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
"Hloupý není ten kdo se ptá, hloupý je ten, který se neptá, i když může a má koho".:-D A k věci. To…
George63 28.11.2021 17:58
George63
Malá oprava, nejde o internetové radio, ale FM a digitální DAB+. poslední
Prim 28.11.2021 23:06
Prim

"Hloupý není ten kdo se ptá, hloupý je ten, který se neptá, i když může a má koho".:-D
A k věci. To rádio je napájeno z baterie, respektive akumulátoru 3.7 V (to je laicky "baterie", kterou je možno dobíjet). Je to shodné jako u mobilů. Takže pokud máte mobil a k němu běžnou nabíječku (adaptér), s výstupním napětím 5 V DC, který se dává do zásuvky 230V a nabíjí se tím mobil, tak jej použijte pro nabíjení té baterie tohoto "rádia". Případně, jak již píší jiní, je možno nabíjet i z USB zásuvky na PC nebo NB.
Pro nabíjení se pak použije opět kablík pro mobily, který má na jedné straně "velké" USB, které se vsune do adaptéru 230V AC/5V DC, nebo do USB PC/NB a na druhé, která se vsune do rádia, pak malou "zástrčku". Boďto USB mikro (pro mobily), případně USM mini, nebo nejnovější USB-C (opět pro mobily. Tyto se liší tvarem. Pokud budete chtít vědět jak vypadají, zedejte si to do Googl vyhledávače.
Ze smartphone ("chytrej" mobil") se nabíjet nedá.
Co se táká totho "smartphone" a propojení (alias "dobíjení"podle Vás), tam jde nejspíš o možnost spojení mobilu a "rádia" (reproduktoru) přes t zv. bluetooth a pak je možné přehrávat zvukové nahrávky uložené v mobilu, případně i internetové rádio z mobilu, do tohoto Vašeho zařízení ("rádia"). ,

Teď jsem dodatečně zjistil Vaši odpověď, směřovanou na Yardu. To co jste koupila, je internetové rádio, to to bletooth nemá. Ale to nabíjení je přesně jak jsem psal. A pokud to budete používat někde jako stále na místě, tak je to možné mít napojeno na ten adaptér 230V/5V kablíkem s USB a USB-C stále. Tyhle "baterie", případně zařízení, si hlídají své vybíjení a nabíjení (podobně jako NB). Někteři sice tvrdí, že se u nich tímto sice zkracuje životnost, ale vedou se o tom občas spory. Osobně si myslím, že to moc podstatné není. A je to jednodušší, než stále hlídat a dobíjet. Ale je to věc názoru.;-)
Ale jak píše host, vstupní zdířka, pro nabíjení baterie rádia, není USB-C ale USB micro. To jsou pro ty starší mobily.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru