Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrtání do zdi

Zdravím, mám dilema. Chci připevnit na zeď hmozdinkama část obývací stěny. Horní už mám, ale u dolní se bojím místa kde z druhé strany zdi (půl cihla) je dřez. Takže voda, odpad atd. Nechci úplně vrtat a narazit na vodu 😄 jedná se o poslední díl skříňky 100x45. Jsou nějaký jiný možnosti jak ji připevnit ? Popřípadě mě napadlo dát tam nějaké mini hmozdinky, ale vic. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě bych doplnil Lubomíra. Opatrné vysekání je možné zubatým kruhovým vysekývačem. Vysekat větší o… nový
George63 27.11.2021 09:54
George63
Nevím jak teď, ale kdysi byly v prodeji kruhové vysekávače o průměru 8 nebo 10 mm, takže se jimi dal… nový
vitovec 27.11.2021 12:31
vitovec
To je to opravdu potřeba šroubovat ke zdi? Pouhých 40cm výška a ještě sešroubované dohromady s ostat… nový
Zerozero 27.11.2021 15:15
Zerozero
Je to právě ve vzduchu no, nic těžkého na tom nebude, proto se snažím něco bezpečně vymyslet. poslední
Jarda32 27.11.2021 16:31
Jarda32

Ještě bych doplnil Lubomíra. Opatrné vysekání je možné zubatým kruhovým vysekývačem. Vysekat větší otvor, tak aby se mírně kuželovitě rozšiřoval dozadu (to snad psal i Lubomír). Otvor zvlhčit a pak normálně zasádruji běžnou sádrou i bez písku. Počkám až sádra zatuhne (ne zatvrdne) a pak vrtákem odpovídajícím dané hmoždince, přesně v místě kde potřebuji, vyvrtám do zatuhnuté sádry otvor. A po dalším řádném zatuhnutí, nebo i po úplném zatvrdnutí vložím hmoždinu a přišroubuji potřebné. Pokud jde o extrémní zatížení, použiji hmoždiny kovové, místo plastových. Mnohokrát odzkoušeno. Výhoda je, že i když se chytne spára, i s "chudou" maltou, drží to i tak perfektně. Toto je možné použít právě i vždy, pokud se při vrtání otvoru pro hmoždinku,v potřebném místě, narazí na spáru.

Nevím jak teď, ale kdysi byly v prodeji kruhové vysekávače o průměru 8 nebo 10 mm, takže se jimi daly vysekat otvory rovnou pro hmoždinku. S oblibou jsem je používal v místech, kde se dala očekávat nějaká překážka /trubka, kabel a pod./ Při sekání se kontakt vysekávače s "cizím předmětem" snadno poznal a k jeho poškození nedošlo. Někdy v minulosti se tyto vysekávače na této, nebo jiné poradně řešily, někdo to našel v dílně a ptal se na co to je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru