Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno kotel OPOP H424V - jak namontovat trubici pro přívod vzduchu?

Většina kamen má tři přívody spalovacího vzduchu, které můžeme rozdělit na primární, sekundární a terciální. Každý má jinou funkci a každý je třeba používat jinak.

Primární vzduch slouží k zatápění, proto je umístěn dole u popelníku. Už naše babičky si u kachlových kamen otevíraly spodní dvířka, aby se oheň lépe rozhořel. Moderní krbovky fungují v podstatě stejně, základem je dostat vzduch pod dřevo přes rošt.

Sekundárním vzduchem se kamna regulují ve chvíli, kdy se oheň již plně rozhořel a je vidět, jak spaliny odcházejí komínem pryč. Najdeme ho o něco výš, přibližně v úrovni plamenů.

Terciální vzduch nebývá regulovatelný. Jeho úkolem je zvýšit efektivitu spalování. Z hořícího paliva se totiž uvolňují plynné látky, které jsou ale stále ještě hořlavé a mohou vyrobit teplo. Do prostoru ohniště se speciálními kanálky přivádí vzduch. Než vzduch do ohniště dojde, ohřeje se, a tím se postará o lepší vzplanutí plynných složek.....zkus prostudovat ..https://www.imaterialy.cz/rubriky/tzb/dochazi-k-ohrevu-spalovaciho-vzduchu-v-meziprostoru-kominoveho-systemu-myty-a-skutecnost_42505.html

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny