Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Světlo nejde vypnout

ahoj vsem,

rad bych se poradil. koupil jsem tohle svetlo: https://www.svetla24.cz/bile-kovove-nastenne-osvetleni-amrei-se-stmivacem.html

svetlo prislo, dal jsem do nej zarovku a ejhle, svetlo nejde zhasnout. jde ztlumit, pak knoflik cvakne, ale zarovka stale tlumene sviti a nejde zhasnout. nez pristoupim k reklamaci, je neco, co s nim mohu zkusit udelat aby fungovalo? nemam se ztlumovacema zkusenosti, tak si rikam, jestli tam muze byt neco, co nevim. jakoze by stacilo nekde povolit/pritahnout nejaky sroubek a ono to bude fungovat, apod. zkratka nejak ho doladit.

diky za vase typy

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Svietidlo a v ňom zabudovaný stmievač je konštruovaný na klasické žiarovky, resp. halogénové žiarovk… poslední
ok 03.12.2021 19:04
ok

Svietidlo a v ňom zabudovaný stmievač je konštruovaný na klasické žiarovky, resp. halogénové žiarovky. Napätie na žiarovke v tomto svietidle sa pohybuje od niekoľkých desiatok V až po 230V, čo zodpovedá nejakej minimálnej svietivosti až po plný jas. LED-ková "žiarovka" má v sebe zabudovaný menič, ktorý má veľmi silný stabilizačný účinok. To minimálne napätie, ktoré ide vo svietidle na žiarovku pri minimálnom jase preto stačí na to, aby LED-ku dosť dobre rozsvietilo. Teda nejde o žiaden zvodový prúd ani indukované napätie v prívode, ale o očakávané chovanie sa LED-ky pripojenej na nevhodný stmievač. Mimochodom, menič zabudovaný v LED žiarovke je pri takýchto napäťových pomeroch preťažený - očakávaj, že LED "žiarovka" dosť skoro odíde. Mal by si teda použiť LED ktorá je stmievateľná a napájať ju z príslušného zdroja. Takže buď tam daj normálnu žiarovku, alebo si kúp inú lampu, v obchode ti iste poradia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru