Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Praktická zkušenost s barvami

Pokud se jedná o vnější použití pro povrchy vystavení vnějším vlivům, tak používám nejčastěji klasickou fermežovou barvu základní (červenohnědý Unibal) a pak druhý nátěr tentýž v barvě požadované. Ale rez je vždy nutno, pokud možno, co nejvíce odstranit. Fermežové barvy se po delším čase trochu smývají, ovšem nepraskají. Stačí je pak, pokud nejsou rezavé fleky, pouze opětně přetřít. Syntetika po čase může popraskat (zejména silnější vrstva) a těžko se odstraňuje. Na pozink je také dobré přímo Etarnal. Hemmerite jsem rovněž kdysi použil, ovšem má zkušenost nebyla dobrá. Z pozinku (zoxidovaného) se oloupala a na rezavém povrchu sice držel, ale po čase povrch opět začal rezivět.
Na konstrukce, které nejsou vnějším vlivům vystaveny stále (různé stroje a zařízení), používám pak klasickou syntetiku, případně ty syntetické "3 v 1", spojující základ i vrch.
Vše, mimo eternal, ředím ředidlem S 6006, nebo S 6001 (fermežové i syntetiky) a štětce vymývám i benzinem.
A pokud natírám třeba plotové pletivo (žebírkované) je nejlépe použít fermežovku a chlupatý váleček. Jde to velmi rychle a dobře se kryje i na spojích. Syntetika, v tomto případě, je moc rychle schnoucí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny