Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jehlové pilníky

Ahoj, přemýšlím nad koupí jehlových pilníku. Chtěl bych něco kvalitnějšího, ale zatím mám zkušenosti pouze s AJAX (mám jich jen pár ale jinak oblíbená značka, jsem z vysočiny) a chtěl bych zkusit něco jiného. Libí se mi sada od Vallorbe:
https://cz.rs-online.com/web/p/pilniky/2859315/?cm_mmc=CZ-PLA-DS3A-_-google-_-CSS_CZ_CZ_Ru%C4%8Dn%C3%AD_n%C3%A1%C5%99ad%C3%AD_Whoop-_-(CZ:Whoop!)+Piln%C3%ADky-_-2859315&matchtype=&pla-296617923820&gclid=Cj0KCQiAkNiMBhCxARIsAIDDKNXJ0f8h9jEwh-OAjJy5fQNgdkihi7vd212I-sUHgmjvPp2pe8sAeLYaAo5hEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

ale narazil jsem i na sadu DIAMANTOVÝCH pilníků v krásném pouzdře:
https://www.boukal.cz/sada-diamantovych-jehlovych-pilniku-pferd-df-4205-d-126/11089/produkt?gclid=Cj0KCQiAkNiMBhCxARIsAIDDKNWMgXjMhHZz4fAdKyhtAzbNHx2xqzl_vrGgm6oL_LrDBK8i0oudeXoaAmO3EALw_wcB

chtěl bych se vás proto zeptat, jestli někdo má zkušenosti s pilníky Vallorbe a s drahými (předpokládám kvalitními) diamantovými pilníky. Mám zkušenosti jen s těmi čínskými a z těch mi po chvíli odpadal ten brousící povlak. Použití je převážně 95% nerez 5% ocel s různými povrchovkami (arcor, černěná atd...)

Děkuji za odpovědi :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já teda co mám zkušenosti, mám buď zděděné AJAX (já to spíš čtu jako CAJAX, ale nevím jestli to C je…
ml1 24.11.2021 13:49
ml1
Sadu jehlových pilníků Ajax jsem před nedávnem koupil u nás v domácích potřebách - Made in Czechoslo… nový
czcharlie 24.11.2021 20:50
czcharlie
Tak to bych koupil desatery,mám jich sice plnej kelímek od solviny,ale stálé kutění dělá své.Ještě m… nový
Lubomír 05.12.2021 10:09
Lubomír
Myslíš, že mě to nenapadlo? :-):-) V těch našich domácích potřebách je rychlejší se zeptat co nevedo… nový
czcharlie 05.12.2021 13:35
czcharlie
Tak to je paráda,podobné železářství je v Novém Bydžově,pan Jireš toho nakoupil mraky,leta prodával… nový
Lubomír 05.12.2021 17:03
Lubomír
Můžu tě potěšit - jsem na tom úplně stejně. Myslím, že jakákoliv stěhovací firma by odmítla mé stěho… nový
nerady 05.12.2021 21:32
nerady
To železářství důvěrně znám už od sedmdesátých let (tenkrát ovšem státní podnik), ale i v té době to… nový
czcharlie 05.12.2021 22:13
czcharlie
Nechanice znám oboje,nedavno jsem tam byl na vrakáči pro dily na Ravku.Když jsem po osmdesátém stavě… poslední
Lubomír 05.12.2021 22:24
Lubomír

Já teda co mám zkušenosti, mám buď zděděné AJAX (já to spíš čtu jako CAJAX, ale nevím jestli to C je písmeno nebo ozdoba) a potom se současnými normálně z železářství. A zatímco ty historické stále pilují, tak u těch současných mám takový pocit, že moc nevydrží (ovšem ta cena zdaleka nedosahuje toho, co v tom odkazu, mám pocit, že naposledy jsem kupoval kus za 20 korun (pár let už to bude) a celá sada by byla za něco přes stovku). Nevím, co jsou ty současné zač, když koukám na stránky našeho železářství, mají tam akorát ex-nářadí (EXTOOL), ale spíš myslím, že to byly jiné. (Značku EXTOOL mám v mysli zařazenou někam mezi EMOS, HAMA, LUX... prostě takové ty levné značky (levnější jsou už jen HUNG, YANG a další čínské paznačky) které nejsou úplně na nic, ale neni to žádný zázrak. Ale to je jen moje ničím nepodložená domněnka, na domácí a hobby použití jsou jejich výrobky ideální.)

Sadu jehlových pilníků Ajax jsem před nedávnem koupil u nás v domácích potřebách - Made in Czechoslovakia i s cenovkou 13,- Kčs :-):-):-), úplně stejnou jakou jsem (snad i za stejnou cenu) pořídil někdy na začátku 70. let. Ajaxy nejsou žádné šméčko, používali jsme je i v nástrojárně. A i v Číně se dnes dá koupit velmi kvalitní nářadí, alo to člověk musí dobře vybírat a připravit se na cenu obdobnou ceně u nás, ušetří se jen na "Free Shipping" :-):-)

Tak to bych koupil desatery,mám jich sice plnej kelímek od solviny,ale stálé kutění dělá své.Ještě mám několik sad diamantových stopkových do mikrobrusek,ty jsou dobré do různých zákoutí v hodinách,vzduchovkách a jiných věcech.Mám i tuším z lidlu sadu diamantových pilníčků ,taky není špatná.Pilníky za patnáct set bych nekoupil z principu,výrobní cena je jinde.
Jen takový příklad,potřebuji dveřní kování ,panty,včera jela přitelkyně do OBI,později mě napadlo kouknout na net,že by je tam mohla koupit,jeden pár skoro dvě stovky,vedle ve vsi je má pán na prodejně za dvanáct korun ty samé,není to ležák,tam se řemeslníci točejí,jen tam musím dojet.Když vidím přivářecí panty za pade jeden,když stoupnu na šichtu k soustruhu udělám jich tisíc a to nemám revolverový,tam by to šlo rychleji.Dělal jsem jeden čas i sériovku,tak znám doby výroby.:-)

Myslíš, že mě to nenapadlo? :-):-) V těch našich domácích potřebách je rychlejší se zeptat co nevedou než sáhodlouze vysvětlovat co potřebuju :-). Takových "komunistických šmejdů", které ovšem jdou na dračku tam mají dost. Ovšem bohužel jen po pár kouscích, které velice rychle zmizí. Neptal jsem se, jestli mají nějaký zdroj nebo to jsou pozůstatky jejich skladu z doby před privatizací - už za totáče byli známí tím, že se u nich dalo sehnat nesehnatelné. Někdy tam člověk má pocit, že prodavač v oddělení železářství dává každému šroubku jméno :-):-).

Tak to je paráda,podobné železářství je v Novém Bydžově,pan Jireš toho nakoupil mraky,leta prodával hodně levně.Letos jsem s ním mluvil a už musí držet tempo s druhými,zásoby pozvolna vyprodány.Nevadí,ale má tam všeho stále za rozumné ceny,podobné jako na burze pod širým nebem,když je rozum a není nenažranost,tak jde vše.
Já kupuji cokoli je za slušný peníz,hlavně na burzách,lidi rozprodávají pozůstalosti z dílen za pár kaček,před dvěma měsíci jsem koupil za dvacku koženou svářečskou zástěru,malá závitová očka po desetikoruně.Mám všechno minimálně třikráte náhradní.To bude radosti až natáhnu ráfy,kontejnery na bordel budou dražší než barák.:-D

Můžu tě potěšit - jsem na tom úplně stejně. Myslím, že jakákoliv stěhovací firma by odmítla mé stěhování. Živě si pamatuji našeho mistra na dílně když se dělal v 80 letech velký úklid. Posílal nás dovolenou a že na úklid pozve cikány, jelikož vše co se mělo vyhodit bylo odpoledne v našich skříňkách. Jediná výhoda je že většina toho je železná nebo z barevných kovů tak to snad potomci odvezou do šrotu.

Nechanice znám oboje,nedavno jsem tam byl na vrakáči pro dily na Ravku.Když jsem po osmdesátém stavěl vozejk za auto,tak tam byl další bazar dílů,bral jsem tam volhácký péra a ještě nějaké drobnosti,na vše musel být doklad při otipování.Je tam i v okolí spousta chovatelů papoušků,já je chovám celý život,tak kluky znám.Ve starých choval pan Šimek,vlevo směrem od Kobylic na svahu vila dál od silnice,velký pozemek,asi dříve hospodářství.Svět je malej,já jsem z Městce Králové.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru