Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divny zvuk na bicykli po oprave defektu

Z toho zvuku nejsem schopný nic vydedukovat, mě přijde, že tam slyšim normální zvuk šlapání. To klidně může drnkat o vidlici. Neni to absolutně tuhá soustava a zatížením se může pohnout. Já tohle řeším každou chvíli (teda hlavně po opravě defektu, nebo prostě pokud něco dělám s kolem, hlavně tím zadním), při záběru nebo při brždění (systém torpédo), se kolo lehce pohne. Mám takovou větší osmu (zatím všechyn pokusy o docentrování vedly k opačnému efektu) takže manipulační prostor mám naprosto minimální. Navíc někdy zařvaly stavěcí šrouby, kterými se ta poloha nastavovala, takže kolo drží jen na tu osovou matku (všechna moderní kola za posledních 40 let to tak mají, na tom neni nic divného, to nastavování sřoubem s očkem bylo pohodlnější (přesnější) a používala to starší kola, bohužel náhradní díl jsem nesehnal).
Naposledy jsem koupil plášť s "traktorem" (do lehkého terénu) protože silniční nebyl, takže ten zvuk je ještě zajímavější.
Osobně po takovém zásahu si vezu v kapse sadu klíčů aspoň týden, abych mohl právě takové věci dorovnat po cestě, ono chvíli trvá, nerž se to usadí, pak to dá pokoj do příštího defektu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny