Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezdrátový termostat

Nikdy se nesmí vypínat jakýkoli kotel natvrdo!!!!!!!!!
Ničí se elektronika při častém odpojování sítě a při delším odpojení od sítě(třeba mimo topnou sezonu) někdy stačí i jen několik dní se může zničit jakákoli mechanická část v kotli. Má nato vliv i stáří kotle. V dnešní době si kotel několikrát do týdne vyzkouší a protočí všechny mechanické části a udržuje se v kondici. Kdo vypíná jakýkoli kotel od elektriky bude řešit dříve nebo později přinejmenším zatuhnutí součástek, nebo i jejich zničení. Jakmile jednou součástka zatuhne, bude se závada už opakovat, nebo se musí díl vyměnit.
Nyní v tomto období při prvních zátopech po delším odstavení zrovna řešíme klasicky tyto zbytečné opravy kotlů. Jsou to většinou zákazníci menších firem, kteří nejsou s tímto seznámení. Nebo si myslí že ušetří na elektrice(několik korun) mimo topnou sezonu. Platí potom (i několik tisíc) za zbytečné opravy drahých dílů.
Vypínat všechny kotle(jak plynový, elektrický,..) vždy jen pomocí termostatu, který je zapojen přes vypínací kontakt v kotli. Ten nechává diagnostiku pořád aktivní, ale bez povelu termostatu kotel samozřejmě nezatopí.
Samotný kotel mít pořád pod elektrikou je zásadní.
Jinak drahé opravy!!!!!!!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny