Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektro koloběžka - výkon

Ahoj,

zkoušeli jsme v Praze a Brně ty jízdu na červených koloběžkách (Lime), ale jelikož to vychází dost draze, přemýšleli jsme o vlastních, jenže mě překvapila informace od kolegy z práce, který si koupil koloběžku asi za 13000, že mu nevyjede žádný kopec, což mě dost překvapilo. Ty koloběžky co jsme si půjčili vyjeli i opravdu prudký kopec a tak by mě zajímalo, zda nevíte parametry těchto koloběžek, případně jak poznat, resp podle jakého údaje se orientovat? Protože když jsem se byl zeptat v datartu, tak jsem se nic nedozvěděl...

Díky

Předmět Autor Datum
Jsou koloběžky s pohonem v jednom kole nebo ve dvou kolech. U koloběžky, pokud chceš znát, jestli vy…
Jan Fiala 22.10.2021 10:46
Jan Fiala
Nejlepší bude si jich několik vyzkoušet. Já si nedávnou pořídil Ninebot Kickscooter MAX G30E II a ta…
aki 22.10.2021 12:02
aki
j to bych chtěl vyzkoušet, ale to chce asi nějakou spešl prodejnu... vážím 80 +- edit: ty jo za 22k…
n.u.r.v. 22.10.2021 12:07
n.u.r.v.
Kromě hmotnosti koloběžky a jezdce a povrchu je to dáno výkonem motoru. Obecně bych šel aspoň do 350…
Pavel 23.10.2021 09:28
Pavel
Kámoš si koupil někdy před rokem, dvouma Xiaomi a měl ten samej problém, prudší kopec to nevyjelo, a…
elektrikář podamatér 23.10.2021 17:23
elektrikář podamatér
A na tom někteří jezdí v běžným provozu na silnici. Jo, mají reflexní vesty, blikátka, ale jak píšeš…
Prasak 23.10.2021 19:43
Prasak
No ale ty co jsme měli půjčené, měli dvě páčky, brzda na přední i zadni
n.u.r.v. 23.10.2021 19:57
n.u.r.v.
Jo, dvě brzdy lepší než jen jedna, ale fyziku tím stejně neošidíš. buď to bude brzdit dost a pak let… poslední
gilhad 23.10.2021 22:10
gilhad

Kromě hmotnosti koloběžky a jezdce a povrchu je to dáno výkonem motoru. Obecně bych šel aspoň do 350 W.

Pozor taky na to, že u některých koloběžek se udává jak nominální, tak špičkový výkon. Může se teda stát, že koloběžka A má udávaný výkon motoru 350 W a koloběžka B jen 300 W. A někde v návodu je schována info, že špičkově zvládne třeba 500 W.

Takže si to důkladně nastuduj a mrkni se na Youtube na recenze, dost dobrý dělá [video=https://www.youtube.com/c/Karotka_elektrokolobezky]Karotka[/video]. Ale pozor na jeho hlas :-)

Kámoš si koupil někdy před rokem, dvouma Xiaomi a měl ten samej problém, prudší kopec to nevyjelo, ale ten on měl u domu tak pak ji vrátil a vzal nějakou českou značku (teď si nevybavuji název) a ta měla výkon podstatně lepší a vyjela to, ale zase hůře vypadala (takový retro styl) a byla trošku méně stabilnější konstrukce (myslím, že se trochu třepala řídítka). Měl jsem možnost obě testovat, ale musím říct: NE. Zabít se opravdu nechci a hlavně ta česká ta jela snad i 50? A to už bylo fakt hodně, když pak zabrzdíš, není to jak na kole, že jsi v konstrukci, která tě nějak drží, ale letíš, letíš dopředu. To je jistá smrt, minimálně tvých dětí (náraz tam dole mezi nohama). Osobně jsem od myšlenky koupit si ji po prvním prudkém zabrždění, kdy jen náhodou nedošlo k horšímu urázu, upustil.

Jo, dvě brzdy lepší než jen jedna, ale fyziku tím stejně neošidíš. buď to bude brzdit dost a pak letíš, kvůli horším úhlům a opoře, než na kole, nebo to nebude brzdit tolik, protože se zadní bržděné kolo nadzvedne a přestane brzdit, ale pak zase nebrzdíš tolik, čili zastavíš výrazně později a dál (což může znamenat pozdě a v místě, kde už stejně nechceš být).
Jako hračka třeba pěkný, ale jako dopravní prostředek do provozu průšvih.
Jo, taky jsem jako malý jezdil na kolobce a taky jsem se kolikrát vrátil pěkně odřený, protože kolobrnda je prostě taková. (a 50 jsem nejel ani omylem) Jenže to jsme jezdili v místě a době, kde se člověk při přechodu rozhlédnul na obě strany a do silnice vkročil jen když nebylo žádné auto v dohledu (= většinu doby). Teď už je (zvláště ve městech) ten provoz úplně někde jinde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru