Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Znalec starých záchodů - oprava

Ten plovák už vypadá nověji, komunistické napouštěcí ventily ho měli polystyrenový (kostka z pěnového polystyrenu). Taky jsme to zkoušeli čistit. Taky dočasně pomohlo ohnout (kovové) rameno plováku, aby se to snažil zastavit dřív. Teda poté, co jsem zjistil, že problém neni ve splachovacím mechanizmu (předtím jsme ho rozebrali celý a vyměnili těsnění a záchod furt protékal). Ale pak se to rozpadlo, a já s údivem zjistil, že nový plovákový ventil se vším všudy stojí 80 korun a výměna je na 10 minut práce. To většinou vydrželo tak 2 roky, takže v následujících letech jsem v tom získal docela praxi, cena taky pozvolna stoupala. Když jsem to kupoval naposledy (no může to být tak 5 let, drží rekordně dlouho, abych to ale nezakřiknul), stálo celé to zařízení asi 150 korun (pro zajímavost koukám na Heuréku a je to v rozsahu nejčastěji 150-300).
Tedy já osobně bych došel do železářství pod kopcem (chápu, že ne každý to má tak blízko), kde takových zařízení mají na výběr obvykle plné regály, a podíval se, co to stojí, jestli ta práce s pokusy o opravu má vůbec smysl.
Navrhuju zastavovat přívod vody, pokud nikdo neplánuje používat toaletu (teda hlavně v noci a dopoledne), jako dočasné řešení by to mohlo zabrat, pokud kohout před tím rezervoárem je funkční (my tehdy takto zastavovali celý byt). To by bylo dočasné řešení na ty 3 měsíce, pokud by byla potřeba uspořit (neboli "cost cutting" za každou cenum jako to dělají nadnárodní firmy).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny