Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Generátor elektriny - je možné použitie normálneho elektromotora?

Nemysliteľné. Pusti "túžbu" po energii z prírodných zdrojov z hlavy.

Musíš mať povolenie na takúto drobnú stavbulienčičku, hať, koleso, rúru napojenú na turbínu ak si v svahu na cudzom majetku, t.j. súhlas povodia s technickým nákresom. To už nie je lopatkový mlyn postavený predpubertálnymi chlapcami na potoku.

Zisti si na ústredí SHMU prietoky (v m3) podľa povodia malebného potôčika nielen ročné, ale desať i storočné a tisícročné. (Jeden flajster desiatky rokov v šuflíku uložených hotových prietokov hydrometeorológmi na f;A4, ťa vyjde otcu materi cca na sumu 150€).

Kto bude čistiť celoročne naplaveniny, haluze, lístie, pníky ba i podpníky ak nebudeš pred mlynským kolesom, turbínou či iným hnacím agregátom prácne budovať železné ohrablá, sitá. Aj tie sa musia čščtiť.

Kto bude celoročne sledovať, ošetrovať klzné ložiská na hriadeli.

Výroba elektrickej energie musí spĺňať bezpečnostné predpisy, jedná sa o verejne prístupný pozemok v rozhraní min.tri metre ochranného pásma potoka z každej strany toku.

Na stabilný striedavý prúd získaný z potoka zabudni, ten nezvládne ani frekvenčný menič. Tebe stačí kostolná svieca v dlhých zimných večeroch, prípadne pohodlné posedenie vo vysedenom ďulíčku zamatového kresla pri plápolajúcom domácom kozube.

Na osvit žiarovky, sledovanie TV, chladničky, rádia, ti stačí malý domáci generátor s plynulou sínusoidou 230V / 50Hz a k nemu ako bonus 20l bandaska s PHM s lacným, voňavým benzínom. Však spotreba PHM je minimálna, tuším 4.5l na osem hodín rapotania prťavého, kufríkového generátora. No a ak spaľovací motor generátora preonáčiš na propán_bután (LPG), budeš fičať roky na jednu tlakovú, 20l bombu s tekutým plynom určený do šporhelta.

Hustýýýý.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny