Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čerpadlo mi samo nevytáhne vodu z ražené studny

Diky moc. To tesneni plastoveho kyblicku jsem cele ocistil od jemneho pisku, osusil a poradne utahl, navic, kdyz bylo cerpadlo vypnute a tlakova nadoba to natlakovala zpetnym tlakem, tak zadne kapky z filtru netekly. Od saci trubky k cerpadlu jsem vse pretesnil teflonem. Vtip je v tom, ze bublinky vidim uz pred filtrem v tom kousku pruhledne saci hadice. Takze to vypada, jakoby ten vzduch letel uz ze saci trubky a nebo te prechodky 5/4 coulu na 1 coul nebo z manualniho ventilu na pumpu, ale to vse jsem obklopil penou z jaru a zadne dirky, ktere indikuji sani vzduchu z venku, tam nebyly, proto me napadlo, ze to muze byt uz jen tou trubkou.
Myslim, ze u razene studny je hrot s dirkami pro sani celkem bezna zalezitost, slouzi to jako i filtr hrubych necistot. Casem se dole vytvori jezirko jako rezervoar vody, tedy pokud je hrot zarazen do pisku a hrot je obklopen vodou.
Trubka je tam cca 2 roky, stara trubka byla dlouhodobym nekolikaletym provozem naprosto zanesena, takze se urizla a narazila nova na to same misto cca 30 cm od stare.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny