Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napětí na výstupu pro prostorový termostat

Prověř. Pokud se dívám na Tebou zaslané schema, tak je to tam nějak "zmatečné". Na svorku 1 v kotli a na vývod ke kontaktu termostatu je připojena tedy pracovní nula N, ale vodič k ní je dle schematu přivedený od svorky fázové L na přívodu. To je nějaký "renonc". Ale i dále je pak, ze svorky 2 (druhá strana kontaktu) vodič na svorkovnici CN 1 značen jako pracovní nula N. Takže bych typoval, že spínání je provedeno pomocí pracovní nuly N. Pokud budeš tedy chtít zkontrolovat funkci termostatu, změř napětí na svorce 1 (N) proti fázi na přívodu L. A pokud tam bude napětí těch 236 V, pak je to ve schematu blbě nakresleno. A zda termostat sepne, to pak změříš, po jeho nastavení na teplotu sepnutí, napětí mezi svorkou 2 a svorkou L. Pokud naměříš opět 236V, pak termostat spíná OK. Pokud ne, je vadný termostat.
A dále tedy k upřesnění. Tebou používaný termostat není napájen ze sítě, ale bateriemi (systém). A spínání kotle je prováděno kontaktem termostatu, který je dimenzován na 230V. Z kotle ale na něj jde zřejmě (dle schematu) potenciál vodiče pracovní nuly N. Mezi svorkami 1 a 2, při sepnutém termostatu, nenaměříš nic. Ale pokud by termostat nebyl sepnut a kotel byl pod napětím (zapnut),tak by jsi měl mezi svorkami 1 a 2 (v kotli) naměřit napětí fázové (fáze by přicházela ze svorky 5 CN1 (přes nějakou cívku, kterou potenciál vodiče N, přes kontakt termostatu spíná).
Ovšem pozor, pracuješ na zařízení s napětím nebezpečným, což je předpisy laikům zakázané! Na což Tě tedy upozorňuji. "Tak bacha" !!!:puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny