Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akustické molitany

Dobrý den, mám takový netradiční dotaz.. Potřeboval bych poradit s akustickými molitany, jaké vybrat a případně jak je rozmístit ve čtvercové místnosti, která je primárně užívána jako nahrávací místnost ( dabing / komentář), Díky moc za tipy

Předmět Autor Datum
https://www.akusticka-pena.cz/poradime-vam/odhlucneni-zkusebny-studia/ Moc tomu nerozumím tak připoj… nový
nerady 21.09.2021 21:46
nerady
Tuhle věc jsem řešil dost dlouho. Jde o to, aby v místnosti byl co nejmenší dozvuk. A když jsem se k… nový
akaš 22.09.2021 00:10
akaš
Vzpomínám, že jeden kolega řešil kdysi dávno dabingové studio pomocí foukané pěny. Polepil s ní všec… nový
akaš 22.09.2021 00:16
akaš
Já jsem to řešil tímto způsobem - viz obrázek. Mikrofon jsem umístil do rohu místnosti. Mám šikmý st… poslední
akaš 22.09.2021 11:28
akaš

Tuhle věc jsem řešil dost dlouho. Jde o to, aby v místnosti byl co nejmenší dozvuk. A když jsem se konečně dobral k nějakému výsledku, manželka mi k narozeninám strhala koberce a pořídila plovoucí podlahu. Chtěl jsem ji zabít. To znamená, že nemůžete řešit jenom odraz zdí, ale i odraz podlahy, odraz stolu, u kterého budete natáčet. Akustika studia se dnes řeší pomocí akustických desek a dokonalé vyladění studia se pohybuje kolem 250.000 Kč, pokud chcete mít dokonalý zvuk bez dozvuku a budete si zvát herce, kteří nebudou schopni udržet krátkou vzdálenost od mikrofonu. Pokud si to děláte pouze pro sebe, je dobré si dát mikrofon co nejblíže ke stěně, do rohu, za skříň, na stěnu nalepit koberec případně prostřídat s molitany. Nedávejte jenom 1 druh molitanů, protože vyšší kužely Vám mohou basovat nahrávky a dělat brum. A stejně je dobré si držet odstup do 10 cm od mikrofonu. A samozřejmě slušný mikrofon Rode, Neumann.

Já jsem to řešil tímto způsobem - viz obrázek. Mikrofon jsem umístil do rohu místnosti. Mám šikmý strop, na který jsem přibil molitan s drobnými výčnělky, na zadní stěnu za mikrofon jsem dal molitan s velkými kužely. Na stůl za mikrofon jsem dal molitanový paravan, který se dá zakoupit k mikrofonu. Prostor jsem zmenšil obyčejným dřevěným paravanem. Ale právě kvůli plovoucí podlaze se mi i tak ozývá trochu místnost, musím být na mikrofonu nalepený ve vzdálenosti 5-7 cm. Proto mám na mikrofonu molitanový windschutz kombinovaný s kovovým.
Největší problém byl stojánek na texty. Nechtěl jsem ho přidělávat do stropu. Proto jsem si do rozkládacího stolu vložil druhý stojan na mikrofon a vzniklé mezery jsem využil i pro odvod kabelu mikrofonu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru