Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kia Ceed 1.4 80kw 2009, při lehce sešlápnutém plynu cuká

Zdravím,

mám problém s vozidlem Kia Ceed rv 2009, 1.4 80kw. Dnes jsem byl s autem v servisu kvůli zvukům od podvozku při jízdě po nerovnostech a kvůli cukání při jízdě.

Zvuky vyřešili výměnou os a tyček stabilizátoru, nicméně co se týče cukání mi bylo řečeno, že nezjistili žádnou závadu. I přestože jsem jim řekl, že se to ještě před zhruba týdnem zpátky nedělo, takže jde o nový problém mě poslali pryč se slovy, že pokud se to zhorší, mám přijet.

Auto cuká ve chvíli, kdy jedu konstantní rychlostí například skrz obec, okolo 2000 otáček a snažím mírným stlačením plynu udržovat rychlost. Pokud nohu na plynu nemám, nebo naopak plyn sešlápnu více abych zrychil, auto necuká. Cukat začne pouze ve chvíli, kdy se právě snažím nohou lehce položenou na plynu udržovat rychlost. Zároveň ve chvíli kdy žačne cukat, tak i když vzápětí sešlápnu plyn více, sice cukání přestěne, ale jako kdyby motor ztratil tah a trvá třeba 2-3 vteřiny, než se začnou zvedat otáčky a auto začne zrychlovat.

Nenapadá někoho, čím to může být? Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vyčistit případně vyměnit EGR. Obvyklé zaslepení EGRu u tohoto auta asi fungovat nebude - tipuji, že… nový
czcharlie 17.09.2021 11:00
czcharlie
...takže jde o nový problém mě poslali pryč se slovy, že pokud se to zhorší, mám přijet... To byl u… poslední
Yarda 18.09.2021 07:41
Yarda

...takže jde o nový problém mě poslali pryč se slovy, že pokud se to zhorší, mám přijet...

To byl určitě autorizovaný servis kde mají na všechno předepsané postupy a těch se musí držet.
Mně před pár lety přestal fungovat tachometr - ale jen občas. V autorizovaném servisu mi řekli, že u nich se problém neprojevil, tak nevědí co mají opravovat. Když jsem to dal do místního servisu, šéf prohodil, že to bude nějaké čidlo, že se to stává, čidlo mi vyměnili a od té doby dobré.
:-D:beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru