Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Regulace kohoutů topení

Tento problém je ideálne riešiť veľkosťou osadených radiátorových telies (dimenzia koeficientu tepelného úniku obvodovým murivom, oknami, stropom, podlahou) prípadne zámenou, výmenou, pridaním dosiek (článkov) ak nechceš zasahovať do prietokov, priškrtením jednotlivých ventilov.

Neopísal si telesá radiátorov, či sú klasické liatinové, článkové alebo už doskové, plecháče nebodaj moderné doskové, eloxovaný hliník prepojený vnútornými priečkami - rebrami.

Ak máš nútený obeh čerpadlom, je smelo možné laborovaním postupne priškrtiť prietok ohrevného média do nadmerne prekúrenej komnaty. Voda sa tak núteným obehom bude tlačiť silnejším prietokom smerom do "otvorených" radiátorov v chladnejšej miestnosti. Priškrtený radiátor manuálnym ventilom bude hriať trebárs iba do vrchnej polovice telesa, spodok telesa bude vlažný, studený, haxne pri podlahe budú v chlade odeté v teplých fusaklách a babkovských papučiach zavinuté v deke. Veľké šťastie je, že južná strana obvodového muriva sa prehreje veselými, teplými, hrejivými lúčmi z Oskara a to aj pod obláčikom zastretého nebíčka.

Termoventily vybavené bimetalom osadené na potrubí prítoku do radiátorov robia to isté, snímajú nastavenú teplotu v cimre a následne priškrtia/povolia prietok vody do radiátora.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny