Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co vězí za podpultovými cenami elektřiny?

Proč se podbízejí různé instituce na webu např: Pomůžeme vám s výběrem férového dodavatele elektřiny.Nechcete ztrácet čas porovnáváním dodavatelů elektřiny? Uděláme to za vás. A detailní cenové porovnání vašeho stávajícího dodavatele elektřiny, plynu s novým levnějším vám zdarma pošleme na e-mail. Stačí nahrát poslední fakturu. Dá se věřit těmto institucím, sprostředkujícím levnější nabídky včetně smlouvy s novým dodavatelem? Kdo je financuje?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Fakturu bych rozhodně nikomu nenahrával, je na ní příliš zneužitelných údajů. Z logiky věci by přece…
ml1 17.08.2021 14:12
ml1
Ještě malý dodatek: "tak sice tvrdí, že mají silovou elektřinu o třeba 10% levnější, ale to že to ve… nový
vitovec 19.08.2021 08:18
vitovec
Nebudu zakládat nové téma. Dá se součastná cena najak zablokovat aby nezvedali? Jsem u ČEZ, nový
Cat 19.08.2021 19:19
Cat
napiš info@cezdistribuce.cz že v tom bordelu na jejich stránkách to nemůžeš najít: jestli ti nezafix… nový
lední brtník 20.08.2021 21:42
lední brtník
Jistě, co nejdelší fixací. Ale jen tu neregulovanou složku ceny, tu regulovanou stanovuje stát (ERU?… nový
L-Core 21.08.2021 12:23
L-Core
A zas pěkný článek autora kalkulátoru: https://www.tzb-info.cz/ceny-paliv-a-energii/22782-jak-se-dod… nový
Skipi 16.09.2021 05:41
Skipi
A další info https://www.tzb-info.cz/128625-zacatek-dva-dodavatele-oznamili-ukonceni-prodeje poslední
Skipi 21.09.2021 12:33
Skipi

Fakturu bych rozhodně nikomu nenahrával, je na ní příliš zneužitelných údajů. Z logiky věci by přece mělo stačit sdělit spotřebu, případně jestli používáte noční proud nebo něco takového a mělo by to být jasné. Jo ještě se počítá s velikostí hlavního jističe. Nic dalšího pro sestavení nabídky potřeba neni. Nemusím snad připomínat, že na takové věci není dobré dávat běžný e-mail, ale nějakou odpadní schránku, kterých má jistě každý rozumný člověk dvanáct do tuctu. Nic dalšího (ani telefon) bych žádné takové stránce nedával.
U elektriky je víc jak půlka ceny regulovaná (bývala to zhruba půlka, ale od té doby přibyla podpora solárních baronů), jediné s čím se dá hýbat je cena samotné suroviny. A co jsem se setkal s telefonáty, tak sice tvrdí, že mají silovou elektřinu o třeba 10% levnější, ale to že to ve výsledku dá míň než 5% už zamlčí. A sdělí vám kolik ušetříte za rok (ale tak, abyste si mysleli, že to je za měsíc; když platíte 3000 a ušetříte 500 zní to lákavě, ale ta samá částka ve srovnání se 35 tisíci v ročním úhrnu je dost zanedbatelná).

Ještě malý dodatek: "tak sice tvrdí, že mají silovou elektřinu o třeba 10% levnější, ale to že to ve výsledku dá míň než 5% už zamlčí". Navíc ještě operují jen s vlastní cenou silové elektřiny za MWh, ale zamlčují výši měsíčních plateb za silovou elektřiny dodavateli. V těch jsou velké rozdíly od 0,- Kč do cca 100,- Kč za měsíc. A to u zejména malých odběrů hraje velkou roli v celkové ceně za silovou elektřinu. Naláklaný klient s menším odběrem se "chytí" na nižší cenu silové elektřiny, ale že zaplatí o hodně víc vyššími měsíčními platbami se dozví až s prvním vyúčtováním.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru