Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co vězí za podpultovými cenami elektřiny?

Proč se podbízejí různé instituce na webu např: Pomůžeme vám s výběrem férového dodavatele elektřiny.Nechcete ztrácet čas porovnáváním dodavatelů elektřiny? Uděláme to za vás. A detailní cenové porovnání vašeho stávajícího dodavatele elektřiny, plynu s novým levnějším vám zdarma pošleme na e-mail. Stačí nahrát poslední fakturu. Dá se věřit těmto institucím, sprostředkujícím levnější nabídky včetně smlouvy s novým dodavatelem? Kdo je financuje?

loading...
Předmět Autor Datum
Když jsem hledal nejvýhodnější povinné ručení zkusil jsem i internetové srovnávače. No a když jsem s… nový
czcharlie 15.08.2021 10:39
czcharlie
Když jsem podobně hledal pojišťovnu a zadal tel. číslo, asi do hodiny mi volal jeden zástupce nejmen… nový
severak 15.08.2021 18:22
severak
Proč se podbízejí? Protože potřebují vydělat peníze. Když vydělají, tak zákonitě musí někdo prodělat… nový
vitovec 15.08.2021 12:09
vitovec
Už i elektrika a plyn je stejnej handl, jak tarify mobilních operátorů. Arabský tržiště. nový
Prasak 15.08.2021 12:54
Prasak
žijí z provizí od prodejců elektřiny a přilepšují si tím, že spammerům přeprodávají tvoje údaje. nový
lední brtník 15.08.2021 12:10
lední brtník
Financuje je obchodník, který chce získat klienty. A tvůj obchodník ti možná nabídne stejnou cenu ab… nový
kejki 15.08.2021 16:09
kejki
Fakturu bych rozhodně nikomu nenahrával, je na ní příliš zneužitelných údajů. Z logiky věci by přece… nový
ml1 17.08.2021 14:12
ml1
Ještě malý dodatek: "tak sice tvrdí, že mají silovou elektřinu o třeba 10% levnější, ale to že to ve… nový
vitovec 19.08.2021 08:18
vitovec
Snad asi jediné nezávislé a aktuální porovnání cen plynu a elektřiny na netu bez toho aby Vás někdo… nový
Skipi 18.08.2021 06:05
Skipi
Pěkný článek autora kalkulátoru o pohybu odběrných míst napříč společnostmi na trhu. https://www.tzb… nový
Skipi 19.08.2021 05:54
Skipi
Nebudu zakládat nové téma. Dá se součastná cena najak zablokovat aby nezvedali? Jsem u ČEZ, nový
Cat 19.08.2021 19:19
Cat
napiš info@cezdistribuce.cz že v tom bordelu na jejich stránkách to nemůžeš najít: jestli ti nezafix… nový
lední brtník 20.08.2021 21:42
lední brtník
Jistě, co nejdelší fixací. Ale jen tu neregulovanou složku ceny, tu regulovanou stanovuje stát (ERU?… nový
L-Core 21.08.2021 12:23
L-Core
A zas pěkný článek autora kalkulátoru: https://www.tzb-info.cz/ceny-paliv-a-energii/22782-jak-se-dod… nový
Skipi 16.09.2021 05:41
Skipi
A další info https://www.tzb-info.cz/128625-zacatek-dva-dodavatele-oznamili-ukonceni-prodeje poslední
Skipi 21.09.2021 12:33
Skipi

Když jsem hledal nejvýhodnější povinné ručení zkusil jsem i internetové srovnávače. No a když jsem si já srovnal srovnávače vyplynulo mi z toho, že každý je sponzorován "svojí" pojišťovnou jejíž nabídka je zcela náhodou nejvýhodnější u daného srovnávače. Každý srovnávač mi nabídl, že smlouvu s pojišťovnou vyřídí. Na můj dotaz zda vyřídí smlouvu s jinou pojišťovnou jsem vždy dostal zápornou odpověď. Nemusím snad ani dodávat, že mi pojišťovny ve všech případech popřely, že by tu konkrétní nabídku měly. A předpokládám, že obdobné to bude i s elektřinoou a plynem.

Když jsem podobně hledal pojišťovnu a zadal tel.
číslo, asi do hodiny mi volal jeden zástupce nejmenované největší "české pojišťovny" a nabídl mi takové podmínky, které se nedají na netu vůbec najít. Oproti nejlevnější nabídce na netu jsem byl v zisku víc jak 1500 kč. Tady je vidět, jaký je to byznys, to povinné ručení. Prý musí zdražit. Kdo je nutí nabízet tuhle službu?

Proč se podbízejí? Protože potřebují vydělat peníze. Když vydělají, tak zákonitě musí někdo prodělat. A to je vždy ten zlákaný klient. Tak to prostě funguje. Nejlepší je, když si případný "přestup" k jinému dodavaleli a pod. vyřídíte sám, o úsporu se nemusíte v tom případě s nikým dělit.
Má vlastní zkušenost s "podpultovými cenami elektřiny" Kdysi jsem odcházel od dodavatele /asi Centropol nebo tak nějak/. Našel jsem si výhodnějšího dodavatale. Když jsem vyřizoval ukončení smlouvy, byly mě nabízeny jiné ceníky, které měli i na webu. Ty jsem odmítal, byly stále dražší než nový dodavatel. Nakonec mě pak předložili ceník, který nikde na webu neměli uveřejněný a běžně jej nenabízeli /jasně tedy podpultový pro udržení odcházejících klientů/. :-)

Fakturu bych rozhodně nikomu nenahrával, je na ní příliš zneužitelných údajů. Z logiky věci by přece mělo stačit sdělit spotřebu, případně jestli používáte noční proud nebo něco takového a mělo by to být jasné. Jo ještě se počítá s velikostí hlavního jističe. Nic dalšího pro sestavení nabídky potřeba neni. Nemusím snad připomínat, že na takové věci není dobré dávat běžný e-mail, ale nějakou odpadní schránku, kterých má jistě každý rozumný člověk dvanáct do tuctu. Nic dalšího (ani telefon) bych žádné takové stránce nedával.
U elektriky je víc jak půlka ceny regulovaná (bývala to zhruba půlka, ale od té doby přibyla podpora solárních baronů), jediné s čím se dá hýbat je cena samotné suroviny. A co jsem se setkal s telefonáty, tak sice tvrdí, že mají silovou elektřinu o třeba 10% levnější, ale to že to ve výsledku dá míň než 5% už zamlčí. A sdělí vám kolik ušetříte za rok (ale tak, abyste si mysleli, že to je za měsíc; když platíte 3000 a ušetříte 500 zní to lákavě, ale ta samá částka ve srovnání se 35 tisíci v ročním úhrnu je dost zanedbatelná).

Ještě malý dodatek: "tak sice tvrdí, že mají silovou elektřinu o třeba 10% levnější, ale to že to ve výsledku dá míň než 5% už zamlčí". Navíc ještě operují jen s vlastní cenou silové elektřiny za MWh, ale zamlčují výši měsíčních plateb za silovou elektřiny dodavateli. V těch jsou velké rozdíly od 0,- Kč do cca 100,- Kč za měsíc. A to u zejména malých odběrů hraje velkou roli v celkové ceně za silovou elektřinu. Naláklaný klient s menším odběrem se "chytí" na nižší cenu silové elektřiny, ale že zaplatí o hodně víc vyššími měsíčními platbami se dozví až s prvním vyúčtováním.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...