Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozlozeni betonovych obkladu

Dobry den. Resim dilema. Pustil jsem se do obkladu z lehceneho betonu. ( pasky 30 * 10 cm) Zacinam na zahrade, at neni videt co jsem P...al:-) Jsem samouk. Delam jednoduchy obklad kolem zahradnich dveri, obklad jsem do spalet neaplikoval z duvodu utopeni dveri tak ze pouze z venku. Nevim ale jakym stylem mam obklady skladat nad dvermi. Jinak vim ze podhled spalety se musi podlozit necim rovnym a pak nasledne obklady skladat ale nevim jakym stylem aby to vypadalo. Vzdy me vychazi nejaky dorez, napadlo me skladat z leva do prava a na konci dorez ( zacit dlouhym obkladem) a to same opacnym zpusobem z prava do leva , tak ze na kazdem konci linie bude dorez. Dalsi postup zacit u prostred dveri a vzdy dorezavat na obou stranach. \Prosim poradte jak se to dela v tomto pripade aby to nejak "Hralo" Dekuji moc za kazdou radu.

Předmět Autor Datum
Polovičaté riešenie. Aká je hrúbka obkladu? Však tento "remienkový" obklad nedosahuje hrúbky pevný…
Nuda 20.07.2021 11:18
Nuda
Je to jednoduché, vnitřek špalety podložit nějakým prknem s přesahem ven (a podepřít nějakými latěmi…
Paron 20.07.2021 15:42
Paron
Myšleno nějak takto - viz příloha
Stefran 22.07.2021 17:45
Stefran
Tak to ani náhodou, k čemu by to bylo, aby byly ty sloupky zvýrazněné. To vypadá dost amatérsky. Vžd…
Paron 22.07.2021 21:58
Paron
:-) njn to už je věc majitele. poslední
Stefran 23.07.2021 09:14
Stefran
Boční mají určitý rozměr, další vrstvu nad nimi stejny rozměr. Další pár ke středu zkrátit a další p…
Stefran 22.07.2021 06:00
Stefran

Polovičaté riešenie.

Aká je hrúbka obkladu?

Však tento "remienkový" obklad nedosahuje hrúbky pevných zárubní dverí. Mal si najprv začať obklad lepiť vnúti "špalety" zapustených dverí do obvodového muriva a následne prekryť hrany vnútorného obkladu finálnym obkladom lepeným na fasádu muriva, aby obklad s ladil celkovým dizajnom až po zárubne dvercí.

Čím tento remienkový obklad lepíš?

Dnes sú okrem klasickej cementovej malty s plastifikátormi dostať adhézne lepidlá (šulce do výtlačnej pištole, zn. Mamut, Patex a spol.), ktoré ak po nanesení na obklady s citom zaklepneš gumeným kladivom k podkladu, držia okamžite, nemusíš podkladať do vógrisu špalety hobľovanú lať na ktorú oprieš obklad, aby sa nezosunul než zatvrdne malta.

Ak máš oko z Gašparovej krávy, môžeš si ufakliť rovnú lať a kolíčkami ju zo strán vyšprajcovať, heftnúť do vodováhy (bublinkovej vodováhy), prípadne dvoma na mieru ureznými laťami podoprieť zo spodu prahu dverí, až od podlahy.

Obklady sa pohodlne režú z pohľadovej strany tenkým kotúčom ručnej rozbrusovačky 6000ot.min. (karbofrézky).

Je to jednoduché, vnitřek špalety podložit nějakým prknem s přesahem ven (a podepřít nějakými latěmi), aby na to šly napasovat ty pásky. Pak začít z jedné strany lepit a na konci pak naměřit konečnou délku a pásky před nalepením zaříznout diamantovým kotoučem v úhlové brusce. Stačily by nějaké čtyři řady, jen aby to bylo propojené, není nutné lepit moc vysoko.

Boční mají určitý rozměr, další vrstvu nad nimi stejny rozměr. Další pár ke středu zkrátit a další pár střední zkrátit víc aby to vyšlo na střed.
Poměr zkrácení si zkus na zemi.
Délkově trochu jiné nebudou tolik vidět.

Edit: Možná to spíš vypadá na jednu střední.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru