Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace stěny z ytongu pod úrovni terénu

Dobrý den,
mám dotaz k odizolování stěny. Mám dům s betonovou základovou deskou. Ta je odizolována izolačním pásem a nad deskou mám stěny s ytongu. U vchodu bych chtěl zvýšit pozemek, ale tím se dostanu nad úroveň základové desky a byl bych v půlce první řady ytongu.
Moje otázka zní, zda se dá stěna nějak účinně odizolovat, abych neměl problém s vlhnutím zdí?
Můžu nějak navázat na izolační pás, který je na základové desce? Nebo použít nopovou fólii?

Prosím o radu a případně i o napsání, jak postupovat.

Díky moc.

Předmět Autor Datum
Dá sa naviazať. Len spoje izolačných materiálov by mali byť nepriedušne zlepené, odborne nadviazané…
Nuda 20.07.2021 11:44
Nuda
Jak píše "Nuda" budeš mít problém při spojování izolace. Pokud tam opravdu chceš mít pozemek výš tak… poslední
nerady 20.07.2021 13:55
nerady

Dá sa naviazať. Len spoje izolačných materiálov by mali byť nepriedušne zlepené, odborne nadviazané na seba. Tu vzniká najväčší problém, v blbých, vadne napojených spojoch izolácie sa nacpe voda do muriva.

V prípade tepelného lepenia asfaltových, bitumenových materiálov (ideálne sklobit vystužený zaliatymi sklenými vláknami, armatúrou) je nutné styčnú oblasť omietky fest napenetrovať asfaltovým náterom, penetrák zn.: Alp.

Na náter Alpu sa PB horákom lepí asfaltový pás. Alp sa neriadi, dobre sa s ním pracuje, presne na mm sa nanáša vlasovým štetcom na nasiakavú omietku. Ak Alp nanesieš v dvoch vrstvách po zaschnutí na seba, dokáže takmer na 99,9% odizolovať kapilárnu eleváciu do muriva, priesaky vlhkosti.

Jak píše "Nuda" budeš mít problém při spojování izolace. Pokud tam opravdu chceš mít pozemek výš tak ho nenavyšuj až k domu ale nech tam "chodníček" nebo tam dej odvodňovací žlaby s mřížkou. Ještě poznámka. V této době kdy nevíš jak kdy naprší bych dům "neutápěl" v pozemku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru