Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce elektřiny svépomocí

Jo to je nejlepší, v místnosti tři okruhy, ale vše na jednom chrániči (tak nám to udělali v práci, ale pořád lepší než dřív, kdy člověk vyhodil 10 náhodně rozložených místností (teď vyhodíme jen tu svojí); u jedné zásuvky jsme nikdy nezjistili, kde má jistič (domněnka byla, že v jiném patře), prostě když vypadla, tak jsme museli čekat, až to někdo nahodí).
V bytech je asi rozumné jeden okruh na místnost (kuchyně jich mívá několik), na chatě je to zbytečné, tam by mohlo být víc, ale z praktických důvodů neni dobré mít vše na jednom jističi.
Je u nás přípustné použít kombinovaný přístroj? Měl jsem za to, že musí být jistič a chránič oddělený (aby bylo jasné, která ochrana zapůsobila), jinak by to bylo skoro ideální řešení (lajk to stejně nerozlišuje a řiká jistič všemu; člověk pak hledá zkrat a najde prosakující izolaci).
Na předposledním školení jsme si říkali, že se chránič nemá dávat na ledničku a podobné věci, kde výpadek proudu může způsobit nějaké větší škody, ale jestli to ještě platí, težko říct. Poslední školení bylo kvůli kovidu o dost stručnější a neobtěžovali nás věcma, které nepotřebujeme (bytové instalace normálně nedělám).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny