Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jaký je typ a výrobce baterie? Pokud by to byla Metalia, tak se po sundání páky objeví horní matice… poslední
náhodný 03.07.2021 20:56
náhodný

Jaký je typ a výrobce baterie? Pokud by to byla Metalia, tak se po sundání páky objeví horní matice na kartuši, je dobré si udělat značku na matici i na tělo baterie, aby se při dotahování dotáhla podobně jako byla.

Na matici u Metalia se používá trubkový nástrčný klíč, nebo gola sada s ořechem velikosti 27. Po vyndání kartuše lze horní díl rukou odšroubovat a dolní díl se mírnými pohyby vlevo vpravo a nahoru vysune ven.

Pokud baterii rozeberete a nemáte náhradní těsnění, budete mít zavřenou vodu do té doby, než seženete nové těsnění nebo novou baterii. Proto je dobré vědět výrobce a typ baterie, aby bylo možné si koupit nové těsnění a případně i kartuši, předem. Je lepší mít těsnění, které třeba ani nepoužijete, než sedět a dívat se na rozebranou baterii a přemýšlet, kde asi tak těsnění koupit .
Po sejmutí dolního dílu s výtokovým raménkem je nutné vnitřek dobře vyčistit.

Po výměně těsnění je dobré mít alespoň kousíček vodní vazelíny a kroužek lehce máznout, aby se ramínkem dalo pohybovat a těsnění uvnitř nedřelo nebo se nekrčilo a opět netěsnilo.

Na obrázku máte modrou šipkou označené místo, kterým vám zřejmě prýští voda, takže by to opravdu bylo těsněním ve spodním dílu. Ale pokud vám opravdu kape z výtokového raménka a ne mezi jednotlivými díly, byla by závada asi v kartuši. Opět je dobré si předem zjistit, jaký typ kartuše to má být, nedá se koupit "naslepo", protože je jich hodné různých druhů.

U Metalia bývají těsnicí gumové kroužky dva - horní a dolní a ještě dva vymezovací bílé silonové kroužky ramene. viz https://www.novaservis.cz/umyvadlova-drezova-baterie-titania-iris-chrom/
Ale netušíme, jestli je to Metalia, podívejte se na váš typ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru