Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Modrá skalice v bazénu

Zdravím, před zhruba dvouma týdny se mi povedla taková blbost.. Do bazénu jsem vysypal zhruba 250g modré skalice. Už jsou to dva týdny a voda je tak modrá že není vidět na dno. Nevíte čím by se dalo zbavit toho modrého zabarvení nebo jak neutralizovat tu modrou Skalici?

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Skús kyselinu chlorovodíkovú 36%, min. 3litre, seknutý sediment, maglajz usadený z dna budeš nútený…
Nuda 06.06.2021 10:26
Nuda
Kyselina chlorovodíková je dobrá na úpravu vody snížením PH. S používáním opatrně. 3 litry? To odhad… poslední
Lukas1982 06.06.2021 12:05
Lukas1982
Dobrý den,základem tohoto dotazu je,netajit velikost bazénu a odpověď níže,polévková lžíce na 20m3 j… nový
Lubomír 06.06.2021 11:38
Lubomír
https://www.virivky-sauny.eu/inpage/skalice-modra-do-bazenu-bezpecnost-pouziti-davkovani/ Asi by stá… nový
pařez 06.06.2021 11:53
pařez

Skús kyselinu chlorovodíkovú 36%, min. 3litre, seknutý sediment, maglajz usadený z dna budeš nútený odsať vysávačom. Ak máš prietokový filter hnaný cez solárne panely tak sa voda prečistí na filtračných vložkách alebo na filtračnej kremeline.

Modrá skalica v takto slabom roztoku na pokožku ani slizniciam nevadí, len loknutie, napitie by mohlo spôsobiť miernu, individuálnu nevoľnosť.

Kašli na to a keep smilling sa kúp, časom sa skalica vyzráža a bočniciach a dne bazéna.

Ideálnejšie je používať namiesto modrej skalice do bazéna chlór, ChloraminT, je to biely prášok, jedno kg cca 10€, stačí raz do týždňa jedna kopcovitá, polievková lyžička ihneď po napustení (napúšťaní) čerstvej vody než sa začnú množiť prvé kolónie sinice, riasy, ktoré sú ešte okom neviditeľné v čerstvej vode, voda zdá sa číra napriek tomu, že už v nej pučí život. (Savo Original je drahé, potrebuješ raz do týždňa aspoň dva litre, aby sa zamedzilo rastu siníc).

Kyselina chlorovodíková je dobrá na úpravu vody snížením PH. S používáním opatrně. 3 litry? To odhaduješ podle čeho? Znáš objem bazénu?
Dávám na 20 kubíků začátkem sezóny 1 litr a PH se drží v ideálních hodnotách kolem 7 z původních cca 8,3. To napouštím bazén vodou ze studny. Každopádně základem kromě ideální hodnoty Ph je čistota bazénu. Méně je někdy více.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru