Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připevnění provizorní poličky na bílou stěnu

Zdravím, bydlím v podnájmu tak bych nerad vrtal do zdi abych to po sobě pak nemusel opravovat, nicméně kolem postele nemám místo na noční stolek a tak mě napadlo hledat nějakou alterativu pro odkládací prostor na telefon/ovladače od televize. Představoval bych si nějakou plechovou/dřevěnou polici (ve stylu tohoto) s upevněním na klasickou stěnu nějakým neinvazivním způsobem. Našel jsem např. https://www.hornbach.cz/shop/Montazni-paska-UltraStrong-1-5m-x-19mm/8686282/artikl.html ale nevím co by tam mohlo zůstat po odstranění. Nemáte s tímto někdo zkušenosti? Kdybych po odstranění musel tu zeď přemalovat bylo by to ještě v pohodě, ale nerad bych kdyby to odtrhlo kus omítky.. díky za tipy!

Předmět Autor Datum
S těmi oboustrannými montážními páskami nemám dobré zkušenosti. Pokud se jedná o nějaký lehký obráze…
George63 02.06.2021 21:49
George63
Díky za tip, to zní, že by mohlo fungovat, vyzkouším :)
stena 03.06.2021 11:37
stena
Nějakým oboustranným páskám ani lepidlům bych nevěřil. Teda jim ano, ale ne omítce, na kterou by se…
host 03.06.2021 12:10
host
a za postelí není místo na regál místo polic? https://www.tvujregal.cz/drevene-regale-policove/regal… poslední
lední brtník 09.06.2021 00:56
lední brtník

S těmi oboustrannými montážními páskami nemám dobré zkušenosti. Pokud se jedná o nějaký lehký obrázek a podobně, to snad ano, ale i ty se mi někdy, po určité době, uvolnily.
Ale podle mne, pokud je stěna s pevnou omítkou, tak bych spíše volil uchycení bodovým přilepením tmelem Mamut Glue. Stačilo by, na dobře očištěnou omítku (místo nesmí být prašné a nutno odstranit malbu), ve dvou větších bodech, u krajů poličky, nanést tmel a poličku pak na místo dobře přitlačit a vyrovnat. Mamut má částečně kontaktní schopnost, takže pokud bude zvolena dostatečná plocha a polička nebude moc těžká, je možné, že bude držet i sama, bez nutné aretace. Případně ji, do doby zatuhnutí (cca 24 hodin), jenom podepřít, aby váha nezatěžovala přímo spoj. V případě, že je nutno polici sejmout, je možné opatrně, dlouhým "lámacím" nožem, tlakem na něj, spoj ve tmelu, mezi policí a stěnou "proříznout" a uvolnit. Po uvolnění pak je možné zbytek tmelu ze stěny odstranit odlupováním.
Toto upevňování, právě menších poliček, plastových i dřevěných (zejména v kuchyni a v koupelně, i na obkladačky) jsem už vícekrát použil a zatím drží. ;-)

Nějakým oboustranným páskám ani lepidlům bych nevěřil. Teda jim ano, ale ne omítce, na kterou by se aplikovaly. V podnájmu bude určitě několik vrstev malby, málokomu se chce škrabat... Takže to prostě nemůže na tom držet.

Hmoždinka je jistota, po skončení podnájmu trocha sádry a je to vyřešený.

Nebo ještě lépe nějaký stolek, držák nebo samonosnou poličku, aby se to obešlo bez vrtání.

https://www.domestav.cz/zavesna-police-na-postel-kratka-smrk

[93045-policka-jpg][93046-policka2-jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru