Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na mravence

Musíš rozlišovať, nie je mravec ako mravec.

Ideálne je granulovaná "otrova" v podobe jemného bieleho prášku drobných granuliek, ktorú si nanosia priamo do hniezdišťa k nakŕmeniu celej osady spolu so skotnou, nahonenou samicou:

https://www.vrabciak.sk/zahrada/ostatne/zahradkarske-potreby/pesticidy/pripravky-proti-mravcom/24064c

Na domáce, krpaté mravce, je účinný lepkavý gel v klietke, ktorý mravce olizujú a nosia medovinu do hniezda:

Bros "v plastovom puku" je dobrý, len ho niekedy majú predajcovia vyschnutý. Po vylomení páčiek s otvormi namoč na sec. celý bazmek do vlažnej vody a opatrne ho polož na utajené miesto do tmy, ticha. Gel sa vodou rozmočí. Mravce si slad nájdu podľa pachu.

Práve tento rok ma tiež napadli mravce, našli zapadnuté, prastaré, dávno načaté kdesi v kuchyni ovocné lentilky, tie dúhové, do ktorých vyslovene vylízali diery. Zrejme cucu v tvare "lentiliek" boli kvalitný prírodný produkt vyrobený z echt ovocnej šťavy. Lebo na načatý med v oblendanom skle pricucnutý k poličke skrinky na povrchu nešli, ani po mede neštekli. Ba od tohto "pravého včelieho" medu utekali, ako by bol prašivý, zrejme fejk z Číny, z čínskeho rafinovaného cukru.

Domáce mravce nežerú chleba, odrobinky, slaninu, orechy, múku, mjasá, rybinu, salámy, vuřty, chutné polouzeniny vyrobené z špiku kostí zo separátu Babiša... Len a len cecmajú sosákmi sladkú ovocnú šťavu. Do rána mi tie svine krpaté obsypali celý strapec bobulí položený na tanieri hroznového, konzumného "vína".

Lesné mravce sú všežravce, tie sa do chalupy neťahajú, ale vo fasáde, hranoloch, doskách, majú pré.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny