Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kyvný podstavec pod sochu

Dobrý den kutilové! V příloze posílám fotku takového trpajzlíka/květináč na zahradu. No a potřeboval bych něco (nějaký podstavec), aby mi ho pomaličku natáčelo, ale né dokolečka, ale tak 45-180 stupňů tam a zpátky. Něco, jako dělají stěrače u auta. Ale tam je zbytečně silný motor a jezdí moc rychle. Já bych potřeboval něco nejlépe už hotového, ale kde to koupit nevíte? Aliexpres ale pod čím to hledat. Já jen shrnu, co by se mi líbilo.
- pohyb čím pomalejší, tím lepší, ale vlastně až tak moc na tom nezáleží
- čím jak nejmenší, protože váha toho trpajzlíka i s tou trávou je asi 2kg a navíc je to vyvážené. Nechtěl bych na zahradu nějaké monstrum.
- čím jak nejmenší odběr hnacího motorku, protože bych to chtěl pohánět solárním modulem
- pokud možno nějaké lepší krytí proti vodě (dešti)

Děkuji za tip, kde to koupit, nebo z čeho to vymontovat a upravit. Myslím ten kyvný pohyb (s rotačním dokolečka by nebyl problém).

Předmět Autor Datum
Nesplna sice ani jedno kriterium, ale mozno sa inspirovat systemom natacania stolovych ventilatorov,… nový
truhlik 29.04.2021 10:46
truhlik
Díky za radu! Kouknu jak to funguje. Jinak já jsem zrovna našel toto https://www.aliexpress.com/item… nový
lupkovic 29.04.2021 10:51
lupkovic
Moc toho do exteriéru, do vlhka nevymyslíš, práve tento mesiac sa doma pokazil v mikrovlnke motorček… nový
Nuda 29.04.2021 11:32
Nuda
Hledej něco o natáčení solárních panelů. https://oenergetice.cz/obnovitelne-zdroje-energie/nataceni-… nový
nerady 29.04.2021 19:57
nerady
http://www.infotrend.cz/home/arduino-a-nataceni-solarni-panelu-za-sluncem-heliostat-tipy-triky/ Tamt… poslední
nerady 29.04.2021 22:31
nerady

Nesplna sice ani jedno kriterium, ale mozno sa inspirovat systemom natacania stolovych ventilatorov, ale to je asi rychle, na 220, a nie moc odolne vode, a na solar to asi tiez nepojde, ale nieco na ten princip.

Díky za radu! Kouknu jak to funguje. Jinak já jsem zrovna našel toto https://www.aliexpress.com/item/1005002191780261.html?spm=a2g0o.cart.0.0.3aba3c00UZ6tlK&mp=1
To by bylo super, ale myslím si, že jak mi solar začne dávat proud, tak se to samo neroztoči. To už by byllepší ten ventilátor a já to spínal soumrákovým spínačem.
Prosím další nápady, než objednám tu Čínu, protože je třeba zpěchat, od 1.7. nám ruší osvobocení malých zásilek od CLA a DPH !

Moc toho do exteriéru, do vlhka nevymyslíš, práve tento mesiac sa doma pokazil v mikrovlnke motorček 230V na otočný tanier s ozubenou prevodovkou, ktorý som menil za nový:

https://skr.sk/qog5T

podobné motorčeky sú na grily v šporheltoch. Motorček je háklivý na vlhkosť, priamu vodu, obsahuje státisíce, myriady miliónov zmotaného, veľmo jemného, lakovaného medeného vodiča.

Otočnú plošinu by si musel položiť na kolieska v drážke alebo zadeklované ložiská v počte troch kusov.

Plošiny na prezentáciu šperkov u klenotníka by ti záhradného trpajzlika zrejme neutiahli, jedine ak je vyrobený z ľahkého plastu.

To už by pomohol jedine masívny pohon určený na stierače, napríklad lacný z Š.Favorit na 12V DC motor. Ten by záťaž ako aj vlhkosť počas celého roka vydržal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru