Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kultivátor / rotavátor místo rytí?

Píšem o vhodnej pôde určenej k výsadbe záhradných plodín či už dopestovaných zo semena koreňovej zeleniny, hľuzí alebo priesad.

Každý z tunajších ťulpasov, neznalých mudrcov pomerov, by najradšej obracal ťažkým rýľom na jeseň pôdu do hĺbky 30cm z dôvodu, aby zemina premrzla, obrátila sa naruby. Čiže ľudové povery, kecy JPP.

Zásadná chyba, omyl tupcov.

Osobne výhradne pôdny profil mulčujem, ideálne povrchovo nastlaná sterilná pšeničná slama (kompost) do ktorej sadím priesady.

Bordel až na jar rotavárotom zaoriem.

Žížaly, vtáci, hmyz spolu s podhubím je nutné nechať pracovať, žiť si svojim prirodzeným životom.
--------------------------------------
Koreňovú zeleninu: Predpripravím pôdu rotavátorom 3x obrátením pôdy na jar, do ktorej zapravím cca 1kg vo vriacej vode rozpustený Hypermanagan (KMnO4) na 100m2, polejem nakvaseným pekárskym droždím,

Na grule (brambory) je tu okrem morenia naklíčenej sadby hypermangánom, vynikajúci bakteriálny smrad z dielne Maďarov, zaoraný spolu s horčicou, vikou do pôdy na jeseň a tesne pred sadbou: NovaFerm VIVA.

Záverom:
5kg (strapec hrozna brambor na vyrvanej vňati) z jedného kopca, tj. 1x1bm2 chutných švábok, ktoré nemajú svojou chuťou, farbou, uskladnením, konkurenciu na trhu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny