Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem renovacia vchodovych dveri (panelak)

Zrejme sú zárubne kovové s natlačeným gumeným profilom v drážke, ako tesnenie. Tie sa za komunistov vyrábali do prefabrikovaných panelákov. V okolí tejto tesniacej gumy prenikal nielen hluk, ale aj pachy, prach in/out.

Ak nemieniš investovať do nových, riadne falcovaných, presných zárubní, moc s týmto výrobkom nenarobíš.

Tá 20mm samolepka ti bude stačiť zvnútra na dvere.

Náter vo vetranom interiéri sa ideálne hodí rýchloschnúca, nitrocelulózová (acetón riedidlo C6000), aby sa dvere vo falcoch nezlepili ak ich chceš po nátere zatvoriť do doby cca do 15 minút pri 20°C, a teda používať.

Blbo sa acetónka natiera štetcom, musí byť chladno, okolo 15°C a fest zriedená farba. Lepšie je oblepiť maliarskymi páskami murivo, okolie dverí a jemne prestreknúť zárubne sprejom, iba postrašiť zárubne. Spreje sú dostať v rôznych odtieňoch, matné, metalické, kladivkové, hnedé v podobe dreva palisander, mahagón, gaštan, orech apod.

Dvere sa musia vysadiť, položiť na dve kozy, prebrúsiť, zagitovať ak sú okopané a v horizntálnej polohe prelakovať. Chce to ako prvé naniesť základ, znovu základ po zaschnutí prebrúsiť ak vznikli prípadné bublinky úniku vlhka z dreva do laku a znova prelakovať. (Alebo iba acetónovým sprejom recipročného odtieňa, ako je použitý na zárubniach, vonkajší povrch dverí postrašiť).

Syntetika (C6005) schne dlhodobo, ale sa s ňou dobre pracuje nanášaním štetcom, vrstvenými nátermi.

Kukátko musíš zablendovať.

Chce to na syntetiku zobrať si dovolenku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny