Předmět Autor Datum
Pokud to nedrží na cihlách tak flastr upadne. Z fotek to vypadá na opravu vlastní zdi a výměnu pár c… nový
Stefran 20.04.2021 15:27
Stefran
Podle obrázků to vypadá, že zdivo je narušené mrazem, zatekla voda a mráz udělal své. A vypadá to ta… nový
Paron 20.04.2021 17:39
Paron
Jestli to do tohodle stadia chátrání trvalo 50 let, tak to nebude tak hrozné. V každém případě co ne… nový
leo 20.04.2021 18:34
leo
jo ta zed tam uz 30 let minimalne, kazdopadne dekuji vsem za cenne rady, brzy se do toho pustim :) nový
point7 20.04.2021 18:40
point7
zed tam uz 30 let minimalne Obávám se, že 20 let drží jen vahou cihel, nezkoušel bych se o ní opřít… poslední
Rce 20.04.2021 22:46
Rce

Pokud to nedrží na cihlách tak flastr upadne. Z fotek to vypadá na opravu vlastní zdi a výměnu pár cihel.
Raději bych co moc nedrží obouchal, vyškrábal spáry (tím se zpevní zeď a lépe naváže nová omítka), nahodit jádro, venkovní štuk a z vrchu oplechovat proti dešti.
Do oplechování zabudovat nějaké madlo zábradlí.

Podle obrázků to vypadá, že zdivo je narušené mrazem, zatekla voda a mráz udělal své. A vypadá to také, že zdivo není odizolované od spodu. Každá další práce, bude jen flastrování, které nebude končit. Já bych to zboural, udělal vodorovnou izolaci a postavil znova. Nahoru pak dát buď oplechování, nebo udělat rámeček a vybetonovat krycí desku.

Jestli to do tohodle stadia chátrání trvalo 50 let, tak to nebude tak hrozné. V každém případě co nedrží, musí pryč, dále všechny zvětralé praskliny s mechem a lišejníkem taky oklepat, případně ošetřit nějakým protimechovým přípravkem, vyškrábat dole všechen jíl, hlínu a plevele. Pak vyspravit kvalitní venkovní maltou, povrch bud vyštukovat, možná s přídavkem stav. lepidla (i perlinku možno zapracovat) a natřít kvalitní fasádní barvou. Horní plochy by bylo nejlepší oplechovat (zejména tu vodorovnou) nebo aspoň natřít nějakou izolační barvou proti vodě nebo vodoodpudivou penetrací. Jestli zeď nemá izolaci, bylo by dobré, aby terén nepřiléhal přímo ke zdi - venk. stranu odkopnout a nasypat aspoň štěrk

zed tam uz 30 let minimalne

Obávám se, že 20 let drží jen vahou cihel, nezkoušel bych se o ní opřít. Otlouct vše, cihly co nedrží taky pryč. Jak ale někdo napsal, nejlepší by bylo celou zídku zbourat a postavit znova. Práce pro šikovného zedníka na jeden den, pro amatéra tak na tři dny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru