Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změna provozovatele vozidla v TP

Zdravím všechny, pro někoho jasná odpověď, pro mě ujíštění. Je nutnost při změně provozovatele vozidla v TP na úřadě fyzická přítomnost obou aktérů změny? Konkrétně syn bude změněn v TP na provozovatele, formulář budu mít vyplněn z domova s jeho podpisem a pro jistotu si vezmu jeho občanku sebou.
Díky
Honza

Předmět Autor Datum
Občanku by nikomu půjčovat neměl, to spíš ať napíše plnou moc k zastupování pro ten zápis. Tam snad… nový
Karel04 19.04.2021 08:28
Karel04
S tou občankou mi to nedošlo, nesmí se půjčovat. Teď se prokousávám podmínkami pro přepsání na evide… nový
modrasek 19.04.2021 08:47
modrasek
Odpovědnou osobou je jedna ze smluvních stran + plná moc druhé strany + smlouva. Po špatných zkušeno… nový
Jan Fiala 19.04.2021 09:30
Jan Fiala
Jo, to s tebou souhlasím, naštěstí nemám zkušenosti, ale četl jsem už několik článků na toto téma. T… poslední
modrasek 19.04.2021 09:48
modrasek

S tou občankou mi to nedošlo, nesmí se půjčovat. Teď se prokousávám podmínkami pro přepsání na evidenci vozidel a vypadá to, že snad oba nemusíme.

5. Kdo je oprávněn v této věci jednat (podat žádost apod.)[/b]
Oprávněnou osobou k jednání je obecně fyzická nebo právnická osoba zapsaná v registru vozidel jako dosavadní vlastník vozidla, nový vlastník a nový provozovatel u převodu vlastnického práva k vozidlu (např. prodej, darování).
Jednat může i osoba zmocněná písemně provozovatelem nebo vlastníkem vozidla; u přechodu vlastnického práva (např. dědictví) nový vlastník.

Odpovědnou osobou je jedna ze smluvních stran + plná moc druhé strany + smlouva.
Po špatných zkušenostech bys to měl raději řešit ty, jako prodávající, abys měl jistotu, že k přepsání došlo. Pokud to kupující nepřepíše, zůstáváš vlastníkem se všemi povinnostmi, které k tomu náleží a řeší se to pak hodně těžko.

Jo, to s tebou souhlasím, naštěstí nemám zkušenosti, ale četl jsem už několik článků na toto téma. Toto je jiný případ. Zůstávám vlastníkem, kluk bude jen provozovatel na žádost pojišťovny, protože na to je zase vázaná podmínka pojištění. V tomto případě nebude žádná smlouva o prodeji, pouze přepis provozovatele. Kluk se se mnou na úřad nedostane, proto ten dotaz.
Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru