Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyhřívání malého skleníčku

Hlavne svetlo osvitu tučnej, 100W halogénovej žiarovky E27 či reflektora osadeného 150W lineárnou vláknovou žiarovkou v skleníku dráždi v noci susedov, ktorí by ho radi udali inšpekcii, že na čierno kradne elektriku od dodávateľa, od chudobnej, nemajetnej, biednej spoločnosti.

Ohrevný, plochý kábel určený do okapov rín by bol vhodný, len je to piplačka u ktorej pri nesprávnom zapojení hrozí pozabíjanie elektrickým prúdom v prípade prebíjania pôdnych žížal, lariev pôdnych škodcov, úrazy hlboko kutajúcich horníkov (baníkov).

Chcelo by to zabaliť, zataviť do nepremokavého igelitu el.ohrevnú podušku na 230V, zahrabať ju pod pôdu priesad.

https://lnk.sk/hual

napájanie podušky pichnúť na nejaký časový spínač alebo na termočidlo vykuchané z vyradeného el. bojlera od 15° - 80°C.

Priesady by od nôh netrpeli na staré kolená reumatizmom, koksatrózou, artritídou, sklerotizmom, paranojou.

Ohrev pôdy je najúspornejší spôsob lebo nevysušuje pôdu z vrchu, infra teplo sa drží v noci pod sklom.

Je to podobné, ako keby sa hlbšie do pôdy zakopal čerstvý konský hnoj na povrchu prekrytý zeminou, ktorý svojou fermentáciou, kvasom dokáže vyvinúť až 50°C teplotu ak je "zadunstovaný" v správnej vrstve.

Ide to bez špekulovania s vykurovaním, úplne ekologicky:

Stačilo pod vrchnú pôdu (hrúbka pôdy cca 10cm) určenú priesadám, zakopať na jeseň lisované balíky pšeničnej slamy, preliať ich vodou. Tlejúca slama by vytvorila fest dostatku tepla, navyše je pšeničná slama antiseptická, tlením ušľachtilých baktéríí sa vytvára teplo a živný humus pre korene.

Ak by sa slama najprv pred prekrytím zeminou preliala vo vlažnej, sladkej vode s rozdrobeným nakvaseným čerstvým pekárskym droždím (1kg droždia, 1kg cukru 20l 35°C vody), zakorenené priesady si budú rochniť, budú prekvitať v blahu, radosti, spokojnosti zbavené akýchkoľvek škodcov.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny