Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Buben nové pračky děsivě mlátí...

Dobrý den, předchozí pračka (5 let stará) začala hrozně při ždímání mlátit, jakoby chtěl buben vyletět z pračky, při vypouštění do vany tam byly odřezky plastu, jak asi buben odíral vanu. Pak se zasekla úplně, motor jel, ale buben se netočil. Tak jsem koupila novou pračku, mám ji sotva 3 týdny a je to jako deja vu...Při ždímání někdy začne na začátku a na konci úplně šíleně mlátit, podle mě ten bube zase mlátí o ten kovový obal pračky...Prádla tam nemám ani moc, ani málo, normálně naplněná pračka do 3/4...Nedělá to vždycky, tak v polovině případů...Je pravda, že když jsem to zaznamenala poprvé, tak jsem tam zrovna prala jednu věc, lehký nylonový batoh, ale tím to být nemůže. Neperu v takto málo naplněné pračce často, ale někdy ano a ta předchozí pračka vydržela 5 let. Šrouby dole při instalaci podle návodu pracovník, co mi ji přivezl, neutáhl, nicméně pračka stojí stabilně, když se do ní opřu ze všech stran, drží. Podlaha (dlaždičky) je podle mě taky rovná. Mám pračku reklamovat? Čím to může být? Jinak když zrovna tak děsivě nemlátí, tak při ždímání vibruje, řekla bych že se tak o půl centimetru pohybuje určitě. Vůbec si nevybavuju, jestli to ta předchozí dělala, mám za to, že ne...Ale nevím, jestli to do nějaké míry může být i normální...
Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vana pračky (ne buben, ten je uvnitř vany) musí být pouze zavěšena na čtyřech horních pružinách a ze…
George63 13.04.2021 19:10
George63
Ä jak se pozná ohnutá hřídel bubnu? Je to vidět, když to zezadu oddělá?
Hanka 123 14.04.2021 17:59
Hanka 123
otvor dvierka, otačaj rukov bubon a sleduj medzeru medzi bubnom a vanov.ak sa nemeni tak je rovna hr… poslední
jimbim 16.04.2021 11:32
jimbim
Je nova-reklamuj.nerob žiadne zasahy-prideš o zaruku.
jimbim 14.04.2021 10:33
jimbim
A je to možné i z důvodu, že se tam měnila výtoková a přívodní hadice? Ty originální byly hrozně krá…
Hanka 123 14.04.2021 17:56
Hanka 123
To nemá na záruku vliv. nový
kejki 15.04.2021 07:35
kejki

Vana pračky (ne buben, ten je uvnitř vany) musí být pouze zavěšena na čtyřech horních pružinách a ze spodní strany jsou na ni připojeny pouze tlumiče. A musí se pohybovat volně, více méně ve všech směrech. Pokud ji něco aretuje, je nutné to odstranit.
Jinak se může stát (což se stalo zřejmě u té první), že se může, při praní třeba 1 ks nějaké vlněné těžké deky (velká nevyváženost), i ohnout hřídel bubnu a pak buben tluče do vany, případně se i zadře. Což je v podstatě neopravitelné bez výměny kompletního bubnu. (Stalo se mé dceři).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru