Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kotveni plotoveho sloupku do betonu na patku

Pekny den. Koupili jsme hotovy plotovy dilec sestavajici z AL sloupku na patkach (viz obrazek). Uz jsem neco postavil, ale nikdy jsem nemontoval sloupek, u ktereho je potreba, aby byl velmi presne kolmy, na pripravenou patku. Mam pocit, ze i pres veskerou snahu mi to nejakym smerem ujede a na delce sloupku 1.8m to udela strasne moc (dilce co se mezi sloupky davaji jsou samozejme prisne presne, takze nejake vyhnuti o 1-2 cm neprichazi v uvahu).

Nemate nekdo nejaky figl jak na to? Po dlouhem premysleni a diskuzi s kamarady kutili jsme prisli na jediny zlepsovak - udelat patku, pripravit si salovani na vrchol patky, vylit betonem, nechat hodku vytuhnout, opatrne na to polozit sloupek, vyvazit ho, a nechat ho tam takto az do zatvrdnuti betonu - a tim mit gravitaci pripravene sedlo pro sloupek. A pak se jen modlit, ze pri vrtani 6 der do betonu to prilis neroz..m?

dik za konzultaci.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
po zagletovaní patky do vógriusu to chce podložiť pod patku gumu, pryž, poddajný matroš, ktorý sa dá…
Nuda 12.04.2021 22:35
Nuda
do vertikálne zvislého stavu No - väčšiu blbosť som nečítal. To je nejaký novy slovný patvar? Stači… poslední
yYy 14.04.2021 08:16
yYy

po zagletovaní patky do vógriusu to chce podložiť pod patku gumu, pryž, poddajný matroš, ktorý sa dá doťahovaním antikoro skrutkami vyárendovať do vertikálne zvislého stavu plotového stĺpika. Tu ide o necelé mm, teda podkladová pryž bude v hrúbke max. 1mm.

do vertikálne zvislého stavu

No - väčšiu blbosť som nečítal. To je nejaký novy slovný patvar? Stačilo napísať zvislý, alebo vertikálny - oba výrazy spolu je volovina, keď oba výrazy označujú jedno a to isté.
Pravdepodobne si mal A) priveľa chlastu, alebo B) primalo chlastu. Ale v oboch prípadoch - máš to v hlave riadne vymetené!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru