Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Invertorový motor pračky

Koupila jsem pračku Gorenje WEI62S3 s invertorovým motorem. Jak opravdu nerozumím motorům, nějak jsem nezjišťovala detaily...jenže včera jsem zjistila, že pravděpodobně funguje na stejném principu jako např. indukční varná deska (nebo mikrovlnka?), prostě že je zdrojem podobného záření jako např. mobilní telefony...Samozřejmě člověk u pračky v provozu nestojí hodinu, na druhou stranu máme malý byt a pračka je tak, byť v koupelně, cca 3 metry od postele. A pokud ten motor má elektromagnet. záření třeba jako mikrovlnka a pračka pere 3 hodiny, už to vliv mít může. Prosím nepište, že je mikrovlnka, mobil atd. neškodná, je to názor, který nikomu neberu, ani nevnucuji svůj. Jen prosím o potvrzení nebo vyvrácení mé domněnky, že invertorový motor zdrojem tohoto záření je, jak silného a zda klasická pračka tohle nemá (nevím zda obecně elekromagnet. pole okolo všech spotřebičů je stejné, spíš myslím že ne a pokud ano, tak mnohem nižší). Nechci a ani to dnes nejde žít v prostředí bez elektromagnet. smogu, jen se to snažím eliminovat (PC přes ethernet, telefon se sluchátky, varná deska ne indukční, atd.) Moc děkuji. Hezký den. Hanka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Čítaj: https://kralmotoru.cz/media/co-je-invertorovy-motor Žiadna mikrovlnka!
yYy 25.03.2021 11:38
yYy
Psala jsem, že tomu nerozumím. Jen vím, že jsou tam magnety a četla jsem, že je to indukční motor. A…
Hanka 123 25.03.2021 12:40
Hanka 123
Nemaj obavy z týchto motorov ani z okolitého žiarenia indukčných plotní, mikrovlniek ani z wifi. Sú…
Nuda 25.03.2021 14:53
Nuda
Máte pravdu, ale nic se právě nemá přehánět :-). Jak sám píšete, pobyt na slunci zdravý je, "opékání…
Hanka 123 25.03.2021 17:06
Hanka 123
Vem si třeba mobil, kolik lidí do něj hodiny čučí a ten škodí prý taky. Takže neřeš motor pračky. poslední
jezekhifi 25.03.2021 17:12
jezekhifi

Psala jsem, že tomu nerozumím. Jen vím, že jsou tam magnety a četla jsem, že je to indukční motor. A třeba indukční varná deska tohle záření údajně generuje...Takže to vůbec nemá se zářením, které je podobné mobilům, wifi, atd. nic společného? To elektromagnet. pole je stejné jako u ostatních elektrických spotřebičů?

Nemaj obavy z týchto motorov ani z okolitého žiarenia indukčných plotní, mikrovlniek ani z wifi. Sú tak slabé s minimálnym vplyvom na biologickú hmotu, že sa nemá zmysel s nimi nijako zaoberať.

Dôvod je ten, že samotné magnetické pole planéty Zem, polia Galaxie, gravitačné, repulzné, torzné žiarenie tvorí permanentný stonásobok tejto dávky vyžiarenej prístrojmi na ľudský organizmus.

ak má častica energiu tvorí elektromagnetické, elektrostatické pole,
ak má častica hmotnosť vytvorí gravitačné pole,
ak má častica moment otáčania (spin) tvorí torzné pole.

Voľná energia týchto silových polí prechádza každou živou bunkou 24 hodín denne spolu s VF gama, rádioaktívnym žiarením, ktoré nedokázalo eliminovať ochranné, magnetické pole Zeme. Ale predsa sa chodia naše žlté, hriešne krásne zlatokopky, spaľovať na exotické pláže zaliate na pravé poludnie nielen škodlivým ÚV žiarením s vidinou ulovenia na svojej neodolateľnej chachary šikovného samca s tučným kontom, ktorý by zabezpečil pre samicu a jej parchantov útulné, blahobytné hniezdište. Opekané na škodlivom žiarení zo Slnka im akosi nevadí pri ochrane svojho zdravia, večného, sladkého života.

Práve tieto dávky žiarenia umožnili vznik života v podobe DNA/RNA až po zmenu spojenia jednobunkového života v inteligentné bytosti (organizovaný zhluk baktérií) s vlastným vedomím.

Hustýýýý

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru