Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypouštěcí hadice u pračky

Dobrý den, dnes jsem pořídila novou pračku Gorenje WEI62S3. Jelikož mám pračku dále od možnosti výtoku vody z pračky ven, měla jsem to u minulé pračky (Whirlpool) tak, že 3,5 m hadice nebyla vzadu od výstupu hadice zatočená a vedená nahoru a pak dolů, ale z výstupu vedl jen kousek - cca 10 cm směrem vzhůru a pak už vedla po zemi až k vyvedení do vany - takže vzhůru cca půl metru. Fungovalo to a s čerpadlem nic nebylo, pračka odešla kvůli ložiskům a asi řemeni (buben se přestal točit).
V návodu u té nové je uvedeno, že ta vypouštěcí hadice má vést po vrchní části zadní stěny pračky, pak se stočit dolů a před vyústěním zase nahoru. Jenže...Koupila jsem nastavení 2m, ta původní kouká z pračky přesně 1,5 m. Ale při tomto způsobu je to málo, bylo by potřeba minimálně o půl metru víc, možná 70 cm. Takže ideálně 4,5 m, ale ta se koupit nedá. Objednala jsem 5m, jenže jsem se dočetla, že délka nemá být víc než 3,5 m, jinak se přetěžuje čerpadlo. Takže mám 3 možnosti:¨

1) koupit 3,5 m s tím, že to od východu z pračky povede jen kousek nahoru a pak hned po zemi a vzhůru jako u staré.
2) 4 m, s tím, že to sice povede po zadní stěně pračky jak má (nahoru, horní oblouk a dolů, pak zase na konci nahoru), ale ta délka bude nadoraz
a možná stále v lehkém tahu
3) 5m, což bude zase jednak zbytečně moc a hlavně je to pak asi bude přetěžovat to čerpadlo...

Jakou možnost bystě prosím zvolili? Pračku jinam, blíž opravdu dát nejde...

Moc děkuji

Hanka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Čím víc hupů hore dole, tím se čerpadlo víc nadře. Normální řešení bylo vždy takové, aby výpust z pr…
čumil old 24.03.2021 16:34
čumil old
Děkuju. Takže nevadí, když ten šlauch nepůjde zespod pračky nejdřív obloukem nahoru, pak pak po stěn…
Hanka 123 24.03.2021 17:01
Hanka 123
Hanko,podle me nemusi potom ve finale nikam,staci kdyz je jen v JEDNOM MISTE,treba za prackou s neja… nový
Oldoo 25.03.2021 08:05
Oldoo
Vůbec bych s touto délkou neřešil půlmetr sem nebo půlmetr tam. Pokud se čerpadlu zkrátí životnost t… nový
Moas 25.03.2021 05:16
Moas
Všem moc děkuji :-). Tak tam dám 5 m a jak uvádí výrobce, nahoru po zadní části pračky a obloukem do… poslední
Hanka 123 25.03.2021 10:39
Hanka 123

Čím víc hupů hore dole, tím se čerpadlo víc nadře.
Normální řešení bylo vždy takové, aby výpust z pračky byla výš než hladina v pračce, jinak by voda vytekla samospádem podle principu spojitých nádob.
Tomu vyhověla hrana vany nebo výpust do sifonu pod umyvadlem.

Děkuju. Takže nevadí, když ten šlauch nepůjde zespod pračky nejdřív obloukem nahoru, pak pak po stěně pračky dolů na zem a pak teprve nahoru do vany? Mě to samotnou překvapilo, přijde mi, že když to udělá jen malý oblouček vzhůru a pak hned na zem, tak to vyteče z pračky snáz...Už mi teda není jasné, proč to musí ve finále vystoupat nahoru do té vany, ale fyzika mi nikdy nešla...

Hanko,podle me nemusi potom ve finale nikam,staci kdyz je jen v JEDNOM MISTE,treba za prackou s nejakou rezervou vys,nez nejvyssi hladina vody, potom je to jedno.Vite prece,ze jste to vedla po zemi.Konec hadice se muze dat do odpadu klidne na zemi.
Mozna to z nejakeho duvody nepujde,ale ja bych uvazoval o prodlouzeni odpadu po zemi,tak jako stejne bude ta hadice,prumerem treba tricet mm az za pracku,ke kteremu bych pripojil hadici.Tim by se vyresilo zatizeni cerpadla a vzhled nebude horsi,nez ta hadice,tedy pokud to je podle zdi v rohu.

Vůbec bych s touto délkou neřešil půlmetr sem nebo půlmetr tam.
Pokud se čerpadlu zkrátí životnost tak zrovna čerpadlo jako náhradní díl stojí cca dvě stovky a výměnu zvládne kutil za půl hodiny. To se jednou za pár let snese.

Všem moc děkuji :-). Tak tam dám 5 m a jak uvádí výrobce, nahoru po zadní části pračky a obloukem dolů a do vany. Potěšila mě i informace, že čerpadlo je tak levná a lehce opravitelná věc. Pak si s tím opravdu nemá smysl lámat hlavu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru