Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skladování asfaltových rolí

Dobrý den,

má někdo zkušenost s delším skladováním asfaltových rolí, těch pískovaných? Mám velikou místnost, kde nemrzne a v létě při nejvyšších teplotách je tam tak 20 stupňů. Přemýšlím o nákupu už teď, ale nevím jestli se k pokládce dostanu ještě tento rok. Ceny ve stavebnictví rostou a při těch 230m2 bych rád ušetřil.
Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak teplota uskladnenia nepresiahne 20°C celoročne, môžu sa skladovať horizontálne, akurát vznikne po…
Nuda 21.03.2021 17:12
Nuda
Nuda si zase dělá srandu, nebo neví co je horizontálně a vertikálně.:-) nový
nerady 21.03.2021 19:09
nerady
On toho neví víc, ale má potřebu se k tomu všemu vyjadřovat. nový
Prasak 21.03.2021 19:58
Prasak
Mi přijde že zrovna tahle odpověď od nudy je v pohodě, má hlavu a patu, vlastně bych s ní souhlasil… poslední
Moas 22.03.2021 06:09
Moas

Ak teplota uskladnenia nepresiahne 20°C celoročne, môžu sa skladovať horizontálne, akurát vznikne po dlhodobom skladovaní ovlál a ak sú na sebe vo viacerých vrstvách otlačí sa časom z roly mierny, zmačknutý "trojuhoľník", čo nevadí pri odvíjaní s lepením pásov lebo sa lepenka 100cm širokým horákom po celej ploche nahrieva pri samotnej pokládke roztavením lepenej vrstvy ošetenej igelitom.

Neviem, či aj vo vetranej kôlni situovanej na sever bude len 20°C v lete, jedine ak v murovanom suteréne alebo na podlahe v pivnici.

Asfaltové pásy sa lepia ideálne na priamom poludňajšom Slnku v nadhľavníku, pri okolitej teplote vzduchu min.25°C, aby sa s pásmi dobre pracovalo, neboli vlhké od skondenzovanej vody na asfalte a aby chladný asfalt prudkým rovnaním nepraskal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru