Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teplá voda na chatu

Dobrý den,
chtěl bych na chatu vyřešit teplou vodu. Stačí mi, když nám poteče na dvorku. Zeptám se, třeba toto, bude to opravdu dávat spolehlivě teplou vodu? Budou 3kw stačit na sprchu?
Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na chatu na dvorek? Tak to nejlépe brutar. Stačí pár polínek a je teplé vody dostatek. A co teprve t…
HamHam 22.03.2021 12:31
HamHam
Koupelnový přepadový "válec" se sprchou je na chatě perfektní. ;-) Instalovaný venku u chaty. Ale do… poslední
George63 22.03.2021 16:33
George63

Koupelnový přepadový "válec" se sprchou je na chatě perfektní. ;-) Instalovaný venku u chaty.
Ale doplním ještě svou "vychytávkou".
Izoloval jsem jej, po obvodu a shora, 4-5 cm polystyrenem. Nařezal jsem desky na pásky šíře cca 4 cm a na výšku délky válce, tedy asi 1 m. Může se použít deska 4-5x50x100 cm a na délku se proříznou řezy, ale tak, aby se úplně neprořízlo a drželo to pohromadě. Pak se ty desky "obtočí" kolem válce a po obvodě, v několika výškových místech, se obtáhnou a připevní dokola normální izolepou. Nakonec to vše se opět obtočí PVC běžnou fólií, nejlépe černou, která se používá třeba na zahrádce. Nahoře polystyrenový "deklík" s otvorem pro vývod komínku a opět překrýt fólií. To vše opět oblepit a upevnit izolepou. Po provedení takovéhoto "zateplení" a po nahřátí na max. teplotu se dá sprchovat a odebírat teplou vodu (pochopitelně v závislosti na odběru)i cca 2-3 dny bez dalšího topení. Občas je nutno, vždy tak po 3-4 letech, vyměnit pouze tu folii. Jednoduché, levné a velmi výhodné. Odpoledne zatopím, večer se všichni osprchujeme (3-6 lidí), pak ještě párkrát přiložím a vodu dohřeju a podle spotřeby nemusím 2-3 dny topit.
Ještě je důležité, po ukončení topení zakrýt nehořlavou deskou (eternit a pod.) horní vývod-komínek z válce, aby voda nechládla průchodem studeného vzduchu rourou ve válci, z ohniště nahoru, kterou se voda ohřívá.
Na zimu se pouze voda zastaví, vypustí z hadic a z válce se snadno vypustí spodními "bezpečnostními" špunty.
Doporučuji! Dlouhodobě vyzkoušeno (cca už 20 let).;-):puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru