Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem už je čas stříhat švestky?

V prípade sliviek to nie je až tak náročné, ak sa spraví výchovný rez, je slivka takmer bez údržby. Ba práve radikálne rezy kôstkovinám velice škodia, pohoršujú ich kondícii.

Okamžite po opade okvetných, bielych lístkov je nutné postriekať celú slivku insekcitídom, hlavne nasmerovať postrek na blizne a piestiky so zmáčadlom (cvrknúť malú lyžičku tekutého Jar, Pur na riad do rozrobenej tekutiny).

Postrek proti piliarke sa za sedem dní nutne zopakuje. Ideálne systémový, Mospilan (sivomodrý prášok). Nemusíš sa báť silnejšej koncentrácie, Mospilan nespáli listy ani drobné plody.

Týmto včasným ošetrením po odkvete proti piliarkam sa zároveň zbavíš aj mšíc, vošiek či iného žravého hmyzu. Na jar je silný tlak veškerého hmyzu, ak ho zanedbáš, amen tma, nezbavíš sa žravého hmyzu lebo stihne naklásť vajíčka na ktoré moderné postreky povolené EÚ, neúčinkujú. (Posledný s účinkom na nakladené vajíčka na trhu skončil Actara).

Neskorší postrek proti obaľovačovi nemusíš robiť ak máš slivky na kvas, do suda. Tam drobné červy nevadia. Vlastne nevadia ani na konzum bežným občanom, ktorí sa na svet nevykotili z grófskej, šľachtičskej, óbr fajnovej riti, ako keď zbohatnú Cigáni, táto brikiet_čvarga konzumentov nevie, čo by si do svojich papúľ najfajnovejšie nacpala či na seba nahodila komplet Versače, Guči, Benetone, všetko v zlate prešívané.

Piliarky na mladých plodoch robia škody, spôsobia silný opad plodíkov, ešte drobné zasychajú ak sú zelené.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny