Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dva přístroje v jedné zástrčce

Z hlediska provozní spolehlivosti i bezpečnosti to problém není, zapalování má minimální odběr, takže odběr el. trouby, který je podstatně větší, to nijak neomezí. A pokud jsou obě zařízení zapojena správně i z hlediska ochrany proti nebezpečí úrazu el.proudem, tedy správně zapojen ochranný vodič (t,zv. "zanulována"), pak i toto je OK.
Pouze z hlediska možnosti případného samostatného odpojení jednotlivých spotřebičů by mohl vzniknout problém, že třeba při výměně, nebo opravě té trouby, nebo zapalování, budou muset být obě zařízení odstavena z provozu současně, vzhledem k tomu společnému přívodu. Takže by to musel řešit elektrikář, který by odpojil po dobu opravy, přívod řešeného zařízení v té společné vidlici a po opravě toto opět spojil.
Jinak, aby to bylo úplně "košer" tak by to bylo možné vyřešit výměnou původní jednozásuvky za dvojzásuvku a poté instalovat na oba přívody, obou zařízení, samostatnou připojovací vidlici a tyto zapojit do té nové dvojzásuvky. Což by nevyžadovalo nějakou větší a náročnější úpravu instalace. Ovšem i toto by opět měl provést pouze kvalifikovaný elektrikář dle vyhl. 50/78 Sb.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny