Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Priamočiara Píla

To nie je problém píly, ale užívateľa. Ak chceš použiť na vedenie rezu lyžiny, tak musíš použiť pílový list s väčším šrankom (spisovne pílovým rozvodom). Isteže platí, čím lepšie nastavená rovnobežnosť lyžín a pílového listu, tým dlhší urobíš rovný rez, ale žiadnou pílou s nulovým šrankom nemôžeš viesť rez lyžinami donekonečna. Nič nie je dokonalé. Ak máš pílu s "laserom", tak ten slúži na to, aby si viedol rez ručne (nepoužiješ lyžiny) a vtedy môžeš použiť list s malým, alebo nulovým šrankom. Ak použiješ lyžiny, tak musíš použiť aj list s väčším rozvodom. A až vtedy platí, že čím horšie nastavená píla, tým väčší rozvod - ale nikdy nie nulový, ani pri tej najlepšej píle.
Okrem výberu listu (napr. https://www.igm.sk/clanky/vyber-pilovych-listov-do-priamociarej-pily/ ) je dôležitá je aj technika rezania prítlak a rýchlosť kmitania.
To, čo som tu napísal sa týka hlavne lacnejších priamočiarych píl ( menej ako cca 150€), nechytajte ma teda za slovo pri kvalitných pílach. Tam platí síce to isté, ale problém vybočovania rezu je potlačený presnosťou vyhotovenia píly. Pílu tiež drží v ruke profesionál, ktorý si vie vybrať aký list použije.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny