Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Led pasek blika

O čínských zdrojích platí pravidlo deseti - udávaný výkon zdroje vyděl 10 a máš výkon, který je schopen zdroj dodávat delší dobu. Dle tohoto pravidla by ti tvůj "120W" zdroj pro jeden LED pásek měl stačit.

Teoreticky vzato máš dvě možnosti :

1.) Vybereš kasičku s úsporami, které si šetříš na letní dovolenou do Chorvatska a koupíš nějaký zdroj od Murr-electronik nebo Siemens (ne EKO sračky). Tyto dvě značky používáme běžně a doposud nebyl nejmenší problém. Přítelkyně/manželka rozhodně ocení kvalitnější zdroj až budete společně sedět na pláži Mácháče a jíst řízek na chlebu.

2.) Koupíš tento čínský "120W průmyslový" zdroj a vyměníš u něj všechny kondenzátory za kvalitnější a přidáš chlazení - nejlepší je nějaký ventilátor, ale postačí i pasivní. Hlavně nezavírat do skřínky s knihami a podobně. Vyjma kondenzátorů je zbytek zdroje OK, takže pak to může fungovat odpovídající dobu. Kondenzátory pro tyto zdroje se dají sehnat do stokoruny (polovina kafe ve Starbucksu). Běžně to takto praktikuji a musím konstatovat, že to opravdu funguje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny