Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrokolo - značka

Ahoj,

mamka by chtěla elektrokolo na takové ty výlety po cyklostezkách/silnici - takže asi kategorie treková/crosová kola pokud se nemylím.

Ale nevím, jakou značku a hlavně jakého výrobce motoru zvolit, aby to taky něco vydrželo. Cena max. 50 000 Kč (ale když bude levnější a nebude to shit, tak budu radši :-) ...).

Dojezd minimálně 50km (80-100 bych raději, ale nevím zda se vejdu do ceny).

A taky bych chtěl poradit s e-shopem (nebo je lepší prodejna v místě bydliště?) - koukal jsem na akumo.cz a tam mají motory značky bafang, yamaha, bosch, shimano - který z nich?

Případně ještě další typy dle čeho vybírat?

Díky

Předmět Autor Datum
Samozřejmě že každý bude mít různé doporučení. Osobně jsem kupoval Leader Fox. Důvod: sestavují je v…
nerady 03.03.2021 20:38
nerady
já jsem LBC kraj... no určitě bych to nekupoval v marketu, ale nevím zda raději e-shop, nebo special…
n.u.r.v. 03.03.2021 21:39
n.u.r.v.
Elektrokola prodává myslím Hecht a Mounfild. Pokud kolo kupuješ v kamenném obchodě se servisem tak p…
nerady 03.03.2021 22:13
nerady
dostal jsem od toho e-shopu zatím tipy na tato kola: 1 - crussis-e-cross-lady-7-6-s-2021-630wh-17…
n.u.r.v. 03.03.2021 23:35
n.u.r.v.
Tazko povedat, zasadne rozdiely v elektrobicykloch su prave v elektrickych veciach. Takze podstatny… poslední
fleg 04.03.2021 08:43
fleg

Samozřejmě že každý bude mít různé doporučení. Osobně jsem kupoval Leader Fox. Důvod: sestavují je v Českých Budějovicích a servis mám v dojezdové vzdálenosti. Z důvodu servisu bych nekupoval kolo v hypermarketu ale u nějakého prodejce, který má vlastní servis v okolí. Dojezd záleží na výkonu baterie a tu většina výrobců nabízí ve variantách slabší a silnější.

Elektrokola prodává myslím Hecht a Mounfild. Pokud kolo kupuješ v kamenném obchodě se servisem tak pokud se ti něco podělá nemáš většinou problém s opravou a seřízením. Hecht a Mounfild by měli mít i servis. Jak to u nich chodí ale nevím. V servisu Mounfildu jsem se před lety pohádal, jelikož opravář se mě snažil oblbnout a protože jsem vyučen opravářem zemědělských strojů a 12 let jsem dělal v dílně tak narazil. Nakonec jsem to řešil s vedoucím a oprava sekačky jim trvala 29 dní. Nakonec se mi šéf omlouval, že mi nevěřil. To je ovšem lidský faktor, který si nevybereš. Osobně ale doporučuji cykloprodejnu, je to jejich hlavní artikl a většinou to jsou nadšenci, kteří celý život nic jiného než kola nedělají.

Tazko povedat, zasadne rozdiely v elektrobicykloch su prave v elektrickych veciach.
Takze podstatny je motor+jeho mechanicke casti (prevody) a bateria.
Bohuzial ide o pomerne nove a prudko rozvijajuce sa odvetvie, takze informacie su sale rozporuplne.
Ja zhanam nieco podobne pre seba a manzelku (pre seba skor nieco do hory), ale jedine k comu som dospel je zatedy tlacenie zo vsetkych stran, ze v cenovej relacii ako si ty sa ani nemam pozerat a ze normalne bicykle sa zacinaju na 4-5k eur (cize cez 100k CZK). Alebo, ze motor musi byt Bosch, lebo ostatne su smejdy (tiez beriem s rezervou).
A to sa mi nechce verit, kedze mechanicky bicykel kupim dobry uz za 1000 (v tych sa vyznam, takze nepotrebujem rady od kadekoho).
Je naozaj tazke zohnat odbornu a nezavislu radu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru