Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zazdění ocelových zárubní

Zdravím,
potřeboval bych vyměnit vstrupní futra do chalupy. Což o to, vykuchat ty starý nebude problém, ale když to měřím, tak nevím, jak zazdít ty nové. Zdi jsou celkem silné a stávající futro je od zdi ke zdi. Nechápu, kudy tam dávat maltu a kousky cihel. Zapěnování na vstupní dveře se mi moc nezamlouvá. Poradíte mi, jak na to?

Díky moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dřevěná se šroubují do hmoždin do boků, případně turbošrouby (viz odkaz), ve více místech a poté se… poslední
George63 23.02.2021 17:10
George63

Dřevěná se šroubují do hmoždin do boků, případně turbošrouby (viz odkaz), ve více místech a poté se zaomítají špaletami z VPC malty a VPC štukem.
http://www.alutech-okna.cz/product/plastova-okna/turbo-sroub-152mm-pro-plastova-okna_-pla/487

Pokud by šlo o kovová klasická futra osazuji je rovněž klasickým způsobem. Osadím je do ostění, vyrovnám svisle i vodorovně a u spodu a u vrchu v rozích zajistím 4 -mi dřevěnými klíny. V polovině výšky a nahoře, z boku vysekám kapsy, kterými vhazuji řidší VPC maltu a kousky cihel (pozor aby se cihly "našprajcly"). Před vhazováním malty zeď kolem futer řádně navlhčit. V 1/3 od spodu a od vrchu musíš rozepřít futra přesnými rozpěrami z desky, aby se "nestáhly" (totéž při případném doporučovaném vypěňování). Kapsy pak při omítání špalet normálně zaomítám hrubou VPC maltou a nakonec vše natáhnu VPC štukem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru